JUNIORSKI DŽOKER

Odbio Nijemce pa Hrvate odveo na mali Euro

31.05.2012 u 18:13

Bionic
Reading

Juniorska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Euro, a posljednji kvalifikacijski pogodak, koji je donio mir u završnici, postigao je napadač Nürnberga Antonio Mirko Čolak

Reprezentacija BiH samo je minutu ranije opasno zaprijetila, ali Čolak je u 72. rutinski pogodio mrežu i smirio nervozu. Manje od 15 minuta nakon što je zamijenio ozlijeđenog Livaju, postavio je konačnih 2:0 i potvrdio odlazak Hrvatske na Euro za igrače do 19 godina.

'Kakav super osjećaj', govori mladić rođen u Njemačkoj 1993. godine, koji je do ovoga ljeta igrao za Karlsruhe.

'Nastupao sam za B sastav u četvrtoj ligi, ali ostavio sam dobar dojam i potpisao novi ugovor s Nürnbergom. Idem na pripreme s prvim sastavom, ali neće mi smetati ako još jednu godinu provedem u nižoj ligi', kaže strpljivi napadač koji odavno sanja poziv iz Hrvatske.

'Volim ja Njemačku, ali Hrvatska je daleko ispred svega. Zvali su me u njihove mlađe reprezentacije, ali sam se pristojno zahvalio i čekao poziv iz Hrvatske. Srce nije dalo da obučem dres druge reprezentacije', otkriva visoku razinu patriotizma Čolak i prisjeća se:

'Dobio sam poziv izbornika Jeličića za U19 kvalifikacijski turnir u Nizozemskoj i sreći nije bilo kraja. U međuvremenu su me zvali i za U20 i U21 selekciju i sada sam se već polako udomaćio u novoj sredini.'

Kakvi su suigrači?

'Odlična ekipa. Malo sam im smiješan kada govorim jer me još muči naš jezik, ali stvarno je lijepo u njihovom društvu. Jedva čekam okupljanje uoči Eura i da u Estoniji pokažemo koliko vrijedimo', govori još jedan hrvatski biser iz iseljeništva za kojega bi se trebalo još puno čuti.