mudro, skromno ili...?

Odbio je Realov poziv iz nevjerojatnog razloga, ali i to pokazuje da ne razmišljaju svi nogometaši jednako

29.05.2020 u 09:35

Bionic
Reading

Bivši nizozemski nogometni reprezentativac, Bert Konterman, osim za klubove iz svoje zemlje, igrao je i za škotski Glasgow Rangers. No, otkrio je i da je imao poziv iz madridskog Reala, a onda je objasnio i razlog zbog kojeg se nije usudio prihvatiti poziv 'kraljeva'.

Iako nije imao nekih senzacionalnih transfera, činjenica da je igrao u Feyenoordu, potom i velikom škotskom klubu, Glasgow Rangersu, te bio član nizozemske reprezentacije, uz Reizigera, Kluiverta, Overmarsa, Bergkampa, Van der Sara, i ostale članove velike generacije 'Oranja', jasno je da je Bert Konterman imao i nogometnu reputaciju.

Toliku da ga je 1999. godine u svom dvorištu želio i madridski Real.

Ne znamo baš puno igrača koji bi ponudu takvog kluba odbili, ali Konterman očito nije bio kao ostali.

'Leo Beenhakker te je godine bio moj trener u Feyenoordu, a prije toga radio je i kao trener Reala. Valjda je zato i znao, pa mi je rekao da me Real Madrid želi, ali sam mu govorio da se vjerojatno šali i da mu ne mogu vjerovati. U mislima, moj sljedeći potez trebao je biti Njemačka ili Velika Britanija jer sam dobro govorio njemački, a engleski prilično dobro. Španjolska je bila malo zastrašujuća i bio sam previše nervozan zbog činjenice da bi mogao igrati u Realu i da moram učiti španjolski jezik', rekao je Konterman, dodavši:

'Mislim da u tom trenutku nisam bio spreman za taj korak, odnosno odlazak u Real Madrid'.

Na kraju je tu sezonu odradio u Nizozemskoj i gledao kako Real Madrid osvaja Ligu prvaka u sezoni 1999/2000.

Priznao je da je kasnije požalio zbog svoje odluke.

'Možda sam napravio glup potez, Real je stvarno bio ozbiljan. Imao sam novinske članke, čuvao sam ih jer mi nisu vjerovali da su me zvali i da sam zbilja mogao prijeći u Real Madrid'.