GOTOVA STVAR

Od sljedeće godine u Formuli 1 gledat ćemo novog talentiranog vozača; jedina nepoznanica je tko će od sadašnjih izgubiti mjesto u bolidu

19.06.2022 u 12:41

Bionic
Reading

Direktor momčadi Alpine Otmar Szafnauer uvjeren je da će se njihov talentirani vozač Oscar Piastri od 2023. godine natjecati u Formuli 1

Ovaj 21-godišnji Australac istaknuo se u posljednjih nekoliko godina osvajanjem naslova u Formuli 3 i Formuli 2 2020., odnosno 2021. godine. No Piastri nije mogao osigurati mjesto u Formuli 1 za sezonu 2022., ali je potpisao kao rezervni vozač za Alpine.

Piastri je bio razmatran kao potencijalna zamjena za Fernanda Alonsa ukoliko bi Španjolac ostvarivao lošije rezultate ili se naglo odlučio umiroviti, ali čini se da se nijedan scenarij ove godine neće dogoditi. U kvalifikacijama za VN Kanade dvostruki prvak uzeo je drugu poziciju, a u svojim izjavama je pokazao kako i dalje uživa u Formuli 1.

Postoji mogućnost da Piastri dobije priliku na 'posudbi' u Williamsu umjesto Nicholasa Latifija već poslije VN Kanade, a ako se to ne realizira direktor Alpinea Otmar Szafnauer uvjeren je da ćemo Australca u društvu velikih dečki gledati sljedeće godine.

'Da. Imamo ugovor s Oscarom i neke opcije za njega. Dakle, nema potrebe žuriti s tim, pa ćemo uzeti vremena i, u pravom trenutku unutar lude sezone, pogledat ćemo oko sebe i donijeti odluku', rekao je Szafnauer na pitanje je li Piastri sigurna opcija za 2023.

'Ne razgovaramo o detaljima naših ugovora s vozačima i to je nešto što nikada ne radimo. Koliko god da vam želim reći detalje, mislim da ne mogu, ali ono što mogu reći je 'da, to je plan', zaključio je direktor Alpinea.

Inače, vozači Alpine su za ovu sezonu Fernando Alonso (ugovor do kraja 2023.) i Esteban Ocon (do kraja 2025.) i jasno je kako će netko izvisiti, a po svemu sudeći zbog godina će to biti 40-godišnji Španjolac.