u 69. godini

Od posljedica korone umro Dragan Pantelić, jedan od najvećih golmana bivše države koji je zbog jednog gola koji je zabio ušao u povijest

20.10.2021 u 11:12

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih golmana bivše države Dragan Pantelić umro je 69. godini u Nišu od posljedica koronavirusa

Dragan Pantelić, kako javljaju srpski mediji, umro je u srijedu ujutru u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Bivšem vrataru reprezentacije Jugoslavije, Radničkog iz Niša, Bordeauxa i Timoka u utorak se stanje pogoršalo, priključen je na respirator, ali je izgubio bitku sa COVID-19.

Za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 19 utakmica od 1979. do 1984. godine, a branio je i na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. i Svjetskom prvenstvu 1982. godine u Španjolskoj.

Pantelić je postigao i dva gola za Jugoslaviju iz jedanaesteraca.

U karijeri je sakupio 529 klupskih nastupa postigavši čak 29 golova. Jednom je čak upisao hat trick za Radnički protiv Čelika.

Time je postao prvi golman u bivšoj državi koji je postigao tri gola na jednoj službenoj utakmici.

Pantelić je u karijeri bio strijelac na utakmicama čak 29 puta po čemu je bio svjetski rekorder među golmanima, a svjetski poznat posao je po golu koji je postigao iz svog kaznenog prostora na utakmici protiv Veleža. Ispucao je loptu i zabio je kolegi Enveru Mariću. Video gola obišao je cijeli svijet.

Za emisiju 'Zauvek šampioni', koji možete pogledati OVDJE, dao je 2018. godine veliki intervju u kojem je rekao puno toga zanimljivog.