slalom u schladmingu

Od petorice Hrvata, tek je Filip Zubčić uspio izboriti drugu vožnju

28.01.2020 u 19:41

Bionic
Reading

Austrijanac Marco Schwarz vodeći je nakon prve vožnje slaloma skijaša za Svjetski kup u austrijskom Schladmingu, dok je od petorice hrvatskih predstavnika jedini drugu vožnju izborio Filip Zubčić koji je sa 2.02 sekunde slabijim vremenom na 20. poziciji.

Schwarz je odlično iskoristio startni broj jedan te zadanu stazu svladao za 51.41 sekundu. Koliko su startni brojevi bili važni u Schladmingu, pokazuje i činjenica kako su drugo i treće mjesto zauzeli Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je imao broj tri sa 14 stotinki zaostatka, odnosno Francuz Alexis Pinturault, koji je imao broj dva sa 32 stotinke zaostatka.

Zubčić je četvrti put uzastopno izborio drugu vožnju u slalomu, nakon dva 18. mjesta u Adelbodenu i Wengenu te 19. mjesta u Kitzbuehelu ranije ovoga mjeseca.

Blizu plasmanu u drugu vožnju bio je i Istok Rodeš, ali je ostao prvi ispod crte. On je sa 2.89 sekundi zaostatka završio kao 31., a 30. Francuz Clement Noel, posljednji koji je izborio nastup u drugoj vožnji, bio je 29 stotinki brži.

Elias Kolega je sa 3.17 sekundi slabijim vremenom od Schwarza zauzeo 35. mjesto, Matej Vidović je sa 4.86 sekundi zaostatka 50., dok Samuel Kolega nije završio prvu vožnju.