ZAGREBAČKI VELIKAN

Od Hanžeka uspješniji samo slavni Zürich

08.10.2009 u 20:54

Bionic
Reading

Svjetska atletska federacija na kraju je sezone izbacila neke zanimljive statističke podatke. Organizatorima zagrebačkog mitinga, popularnog Hanžeka, posebno može imponirati ljestvica sastavljena prema kriteriju najboljih rezultata sezone

U konkurenciji svih jednodnevnih događaja tijekom atletske sezone, Hanžekovićev je memorijal na drugom mjestu s dva najbolja rezultata godine.

Najvredniji i domaćoj publici posebno drag bio je doseg Blanke Vlašić koja je uz Savu s preskočenih 208 centimetara ostvarila drugi najbolji rezultat svih vremena. Drugi veliki rezultat djelo je američkog bacača kugle Christiana Cantwella koji je uspješnu sezonu zaokružio baš u Hrvatskoj hicem od 22.16 metara.

U Zürichu su postavljena tri rekorda sezone (muška utrka na 5.000 metara, muško koplje i ženska motka), dok ni na jednom drugom turniru nije srušen više od jednoga.

Naravno, apsolutni hit sezone bilo je Svjetsko prvenstvo u Berlinu na kojemu je ubilježeno čak 19 nenadmašenih rezultata u atletskoj 2009. godini.