'MEDVJEDI' NA GODIŠNJEM

Od danas kreće rekonstrukcija 'brloga'

16.03.2012 u 10:17

Bionic
Reading

Kad se malo slegnu emocije, krenut će se u rekonstrukciju 'brloga'. Prvo je pitanje može li se zadržati Marty Raymond, a onda kreće izrada igračke križaljke sa stupcima 'ostaje' i 'odlazi'

Za 'medvjede' je od petka krenuo - godišnji odmor. Naravno, figurativno rečeno, no činjenica je da je četvrtim porazom od Klagenfurta u polufinalu doigravanja Medveščak završio sezonu u Ebelu i da upravi kluba sad predstoji promišljanje o tome s kojim igračima krenuti u novi lov na naslov prvaka.

Razočarenje porazom vidjelo se nakon utakmice s KAC-om na licima baš svih igrača. Teško nam je baš reći da je bilo i suza, no među navijačima i novinarima ima onih koji daju ruku u vatru da su ih vidjeli.

Najbolja sezona od danas je iza 'medvjeda'. Jasno, treneri će raditi analize, pisati izvješća za upravu, a na kraju priče morati će donijeti odluku hoće li se vratiti u Zagreb i potkraj ljeta. Marty Raymond osvojio je srca svih ljubitelja hokeja, no iako bi se to očekivalo, barem na kurtoaznoj razini, nije najavio povratak nego samo razmišljanje i pregovore o novom ugovoru.

Igrači su priča za sebe. Pitanje je ponude i potražnje, godina koje su već itekako sustigle neke poput Prpica, Banhama i Letanga te kvalitete pojedinaca koji nisu bili na očekivanoj razini. Naravno, pitanje je i odluke kluba s kolikim će proračunom za igrače krenuti u pregovore o novim ugovorima.

Navijači bi vjerojatno htjeli da barem 90 posto momčadi ostane isto, ali nekako sumnjamo da će se to dogoditi. Vjerujemo da će se barem petorici, šestorici uprava zahvaliti na suradnji, a u 'brlog' će zatim stići neka nova lica. To je normalan slijed, pogotovo u hokeju.

Valja se tek nadati da su 'medvjedi' iz poraza od KAC-a nešto naučili i da iste pogreške neće napraviti i iduće sezone. Recimo, da neće napraviti ono što smo vidjeli u prvoj utakmici polufinala, nakon čega su Banham i Prpic dobili suspenzije. Obojica danas žale zbog toga, a priliku za popravak nisu dobili.