haaland na rubu

Očajnički vapaj jedne od najvećih mladih zvijezda: Prestanite me pritiskati, samo želim igrati nogomet!

15.01.2022 u 12:05

Bionic
Reading

Erling Haaland (21) u petak je navečer zabio dva gola u 5:1 pobjedni njegove Borussije Dortmund protiv Freiburga. No, nakon utakmice mladi je norveški golgeter otvorio dušu i javno otkrio s kakvim se sve problemima bori posljednje vrijeme

Sigurno je da će Erling Haaland (21) biti najveća zvijezda ljetnog prijelaznog roka. Norveški napadač gotovo sigurno napušta dortmundsku Borussiju, to će biti možda i najveći transfer u povijesti nogometa, a za njega se u ovom trenutku bore Real Madrid, Barcelona, PSG, Manchester City... Sve redom klubovi koji jedini mogu podnijeti trošak od možda i više od 300 milijuna eura koliko se procjenjuje da će iznositi njegov transfer.

No, nije sve tako sjajno, a otkrio je to sam Haaland nakon utakmice s Freiburgom. Pred kamerama je u trenutku očaja otvorio dušu i javno se požalio s kojim se sve problemima bori u posljednje vrijeme.

'Proteklih šest mjeseci nisam želio pričati o svojoj budućnosti iz poštovanja prema klubu, ali klub me počeo pritiskati da donesem odluku. Ja samo želim igrati nogomet, ali oni me pritišću da sad donesem odluku o budućnosti. To znači da ću uskoro morati odlučiti...', rekao je Haaland kojeg čeka sastanak s čelnicima 'žuto-crnih':

'Moram to prihvatiti. Ne želim taj sastanak, želim se samo fokusirati na nogomet jer to je ono što najbolje radim, a ne kada su mi druge stvari na pameti. Ali oni vrše pritisak već neko vrijeme. Ne bih želio sada donositi odluku jer smo usred teškog razdoblja s puno utakmica. Želim samo igrati nogomet, a trenutačno to ne mogu', zaključio je Erling Haaland.

Na odgovor klupskih čelnika nije morao dugo čekati, odmah se javio izvršni direktor Borussije Hans-Joachim Watzke.

'On je spontana osoba i dozvoljeno mu je da priča. S Erlingom nema problema, ali mora razumjeti i našu situaciju. Jednostavno ne možemo čekati kraj svibnja za odluku', rekao je Watzke.

Kako se sada čini, Haaland će odluku donijeti do kraja siječnja...