s pravom su ljuti

Očaj u Realovoj svlačionici; iz reprezentacije se vratio ozlijeđen, a sada se zna koliko dugo neće biti jedne od najvećih Zidaneovih uzdanica

20.11.2020 u 08:24

Bionic
Reading

Pred nogometašima madridskog Reala važni su dvoboji, ove subote protiv Villarreala u španjolskom prvenstvu, a u srijedu u Ligi prvaka protiv milanskog Intera

Nakon reprezentativnih obveza, igrači su se vratili u klubove gdje ih čekaju nove prvenstvene zadaće.

Međutim, kako to obično biva, a posljednjih mjeseci posebno, s obzirom na zgusnuti raspored i maksimalno iscrpljivanje, odnosno uz nedostatak vremena za pravovaljani oporavak, nogometaši se u klubove vraćaju ozlijeđeni.

Madridski Real nije iznimka, pa trener Zinedine Zidane itekako ima velikih problema pri sastavljanju najbolje 11-orice.

Zbog koronavirusa već su mu otpali s treninga Eder Militao, Casemiro i Eden Hazard, na popisu ozlijeđenih bili su Dani Carvajal, Nacho i Alvaro Odriozola.

A da situacija za Zidanea bude još teža, 'pobrinuli' su se Raphael Varane te Sergio Ramos. Francuz je s dvoboja protiv Švedske izašao šepajući, te nije 100 fit, dok je Sergio Ramos u okršaju protiv Njemačke zamijenjen krajem prvog poluvremena i u Madrid se vratio ozlijeđen, a dodatni pregledi potvrdili su da se radi o problemu s koljenom.

Zbog toga je sljedeće tri tjedna Zidane biti bez usluga prvog kapetana i jedne od najčvršćih karika 'kraljevske' momčadi.

Znači, neće ga biti u dva okršaja Lige prvaka, protiv Intera koji se igra 25. studenog na San Siru te na gostovanju kod Šahtara. Osim tih, propustit će i utakmice La Lige, protiv Villarreala, Alavesa i Seville.

  • +11
FC Valencia - Real Madrid, 8.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Kai Foersterling