POGLEDAJTE DETALJNU LISTU

Objavljene plaće u Serie A; nitko ni blizu Ronaldu i Juventusu; Ivan Perišić najplaćeniji Hrvat, a čak dva naša igrača s najvećim primanjima u svojim klubovima

10.10.2020 u 20:30

Bionic
Reading

Objavljene su plaće nogometaša koji igraju u talijanskoj Serie A. Na vrhu po godišnjim primanjima je Cristiano Ronaldo, a po izdavanjima za tu stavku Juventus

U Italiji je završen prijelazni rok, a Gazzeta dello Sport objavila je koliko po sezoni zarađuju nogometaši u svojim momčadima te koliko ukupno svaki klub troši na plaće.

Uvjerljivo na vrhu je Juventus kojem godišnje za plaće svojih zvijezda treba 236 milijuna eura, slijedi Inter sa 149, pa Roma sa 112, Napoli sa 105 te Milan sa 90 milijuna eura. Zanimljivo, Atalanta iz Bergama, koja zadnjih godina prkosi bogatijima na plaće troši samo 42,6 milijuna eura i po tome je na 11. mjestu u Serie A.

Što se tiče igrača na prvom mjestu je nedodirljiv Cristiano Ronaldo sa godišnjom plaćom od 31 milijun eura, a na drugom mjestu je njegov suigrač iz Juventusa De Ligt sa osam milijunčeka. U TOP 5 su dva Interovca Lukaku i Eriksen te Romin Džeko sa po 7,5. Među deset još spadaju Juventusove igračine Dybala (7,3), Rabiot (7) i Ramsey (7), a sedam još zasluže Ibrahimović (Milan) i Sanchez (Inter).

  • +4
Rio Ave - Milan, play-off Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: JOSE COELHO

Što se tiče hrvatskih nogometaša, najplaćeniji je Perišić sa pet milijuna eura (Inter), slijede Brozović (Inter) i Rebić (Milan) sa po 3,5, a iza njih su još Rog (Cagliari) i Kalinić (Verona ) sa po 1,5 milijuna eura.

Zanimljivo, Kalinić je s tim iznosom najplaćeniji u cijeloj momčadi Verone, a Badelj sa 1,4 milijuna eura u Genoi. Dodajmo kako u Atalanti Pašalić ima točno milijun eura.