ZAJEDNO ZA DINAMO

'Obični' navijači osudili huligane i Mamića

14.12.2010 u 21:38

Bionic
Reading

U utorak je u Zagrebu napadnut autobus s pristašama solunskog PAOK-a. Na svu sreću, izbjegnuto je ono najgore, no gorak okus je ostao. Iz građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo' ogradili su se od nemilog događaja i osudili napad

Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo' obratila se javnosti putem priopćenja u kojem najoštrije osuđuju napad na autobus u kojem su bili simpatizeri PAOK-a. Priopćenje vam prenosimo u cijelosti:

'Dan prije najvažnije utakmice našeg kluba, dogodila su se dva incidenta koje najoštrije osuđujemo.

Divljački napad na autobus s grupom navijača PAOK-a apsolutno je neprihvatljiva pojava, naročito za grad Zagreb, kulturno, sportsko i društveno središte Hrvatske. Jedan od ciljeva ove inicijative je i borba protiv nasilja koja prati nogometne utakmice i nadamo se da se ovakve pojave neće ponavljati u budućnosti.

Osim fizičkog nasilja, osuđujemo i svako verbalno nasilje. Stoga i ono koje je demonstrirao gospodin Zdravko Mamić gostujući na live chatu portala Gol.hr. Zapanjujuće je da iz usta dužnosnika kluba čiji se trener s pravom žali na verbalne napade danas moguće čuti riječi poput 'neautohtoni, plaćenici, rušitelj' za grupu članova kluba koji traže poštivanje Statuta, zakona, kao i financijsku transparentnost.

Svim navijačima i simpatizerima Dinama želimo što manje ovakvih ispada pojedinaca i što više zadovoljstva tijekom i nakon sutrašnje utakmice.

Za šport čist od nasilja i vrijeđanja, za uređen klub bez nezakonitosti!'