NIJEMCI IMAJU IZBORNIKA

Nowitzki od ljeta pod Pešićevom palicom

22.02.2012 u 13:43

Bionic
Reading

Srpski košarkaški trener koji trenutno sjedi na klupi beogradske Crvene Zvezde, Svetislav Pešić, dogovorio je povratak na mjesto izbornika njemačke reprezentacije

Najveći uspjeh njemačke košarke, osvajanje europskog naslova 1993. godine, potpisuje upravo cijenjeni srpski stručnjak koji će i dalje ostati za kormilom Crvene Zvezde. Pešić je u njemačkoj vrlo uspješno vodio i berlinsku Albu s kojom je u razmaku od 1987. do 1993. osvojio četiri ligaška naslova i dva kupa, a najveće rezultate u klupskoj konkurenciji ovaj 62-godišnji trener ostvario je s Barcelonom s kojom je 2003. uzeo trostruku krunu, prvenstvo, kup i europski naslov. Na izborničku klupu Njemačke sjest će na ljeto uoči kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo.

'Iznimno se radujem izazovima koji me očekuju s njemačkom reprezentacijom, a želja mi je da opet realiziramo maksimum naših mogućnosti i postignemo vrhunske rezultate', izjavio je Pešić, a zadovoljstvo njegovim angažmanom iskazao je i predsjednik njemačkog košarkaškog saveza Ingo Weiss

'Sretan sam što ćemo na klupi imati takvog vrhunskog stručnjaka. On posjeduje ogromno iskustvo i upravo je ono što smo trebali'.

Slijedeće službene utakmice njemačka reprezentacija odigrat će od 18. kolovoza do 11. rujna ove godine u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Sloveniji 2013.