VELIKI NIJEMAC

Nowitzki: James je najbolji, ali ja opet želim do kraja

25.04.2012 u 13:50

Bionic
Reading

'James igra senzacionalnu sezonu. Ne samo da puno zabija, već je iznimno angažiran na obrambenom planu igre te, kao i uvijek, pri dodavanjima i skokovima', rekao je 34-godišnji Nijemac u intervjuu za Sport Bild

Na pitanje tko je po njemu najkorisniji košarkaš osnovnog dijela NBA sezone, krilni centar Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki bez predomišljanja je ispalio: LeBron James.

'James igra senzacionalnu sezonu. Ne samo da puno zabija, već je iznimno angažiran na obrambenom planu igre te, kao i uvijek, pri dodavanjima i skokovima', rekao je 34-godišnji Nijemac u intervjuu za Sport Bild.

Najveće kandidate za ovosezonski naslov, momčad Miami Heata, James predvodi s trećim najboljim napadačkim učinkom u ligi (27.1 koš u prosjeku). Sa 7.9 skokova u prosjeku igra pak svoju najbolju skakačku sezonu, s obzirom na činjenicu da mu je dosadašnji rekord bio 7.2 skoka po utakmici.

Kad je u pitanju prsten NBA prvaka, Nowitzki ga sa svojim Dallas Mavericksima ipak ne namjerava samo tako prepustiti Floriđanima ili nekoj drugoj momčadi.

'Kad jednom osjetite draž osvajanja NBA lige, želite taj osjećaj proživjeti ponovno. Prošle smo godine naslov proslavili u Miamijevoj dvorani. Volio bih kada bismo takve trenutke sreće mogli priuštiti našim navijačijma u našoj dvorani. Oni su to svakako zaslužili'.