HRVATSKA JEDINA MAKSIMALNA

Novo slavlje Norveške, Austrija izbacila Srbiju

23.01.2010 u 21:33

Bionic
Reading

U ostalim subotnjim utakmicama na rukometnom Europskom prvenstvu u skupini A Norveška je bila bolja od Ukrajine 31:29, dok je skupini B Austrija svladala Srbiju 37:31, a Island nadigrao Dansku 27:22

U hrvatskoj skupini Ukrajina je još jednom pukla na kraju. Vodili su Ukrajinci 16:14 na poluvremenu, držali se do 50. minute (26:26), ali su na kraju poklekli i Norveška je slavila 31:29. Najviše su za Norvežane zabili Tvedten (8) i Bjornsen (7), a za Ukrajince koji su se oprostili od prvenstva Burka i Onufrijenko (oba po sedam).

Veliko iznenađenje napravili su rukometaši Austrije koji su izborili prolaz u drugi krug nakon što su svladali Srbiju. Iako su gubili na poluvremenu 15:18, domaćini su u drugom dijelu pred šest tisuća gledatelja razbili svojeg suparnika i ostvarili pobjedu 37:31. Najbolji kod pobjednika bili su Szilagyi (9) i Weber (8), a kod poraženih Šešum (8) i Vučković (7).

Znalo se je da Islanđani ne odgovaraju Dancima, a to se je još jednom potvrdilo. Island je upisao trijumf 27:22 zahvaljujući golovima Sigurdssona (6), Palmarssona (5) i Gunnarssona (5), a mora se spomenuti i vratar Gustavsson sa 18 obrana. Kod aktualnih europskih prvaka najefikasniji je bio Christiansen (5). Danska nije imala rješenja za obranu Islanda, a zakazali su i vratari koji su zajedno obranili tek sedam udaraca (Hvidt 5 i Landin 2).

Skupine A i B formiraju novu skupinu 1 u kojoj se nalazi šest reprezentacija. Jedino je Hrvatska prenijela maksimalna četiri boda, Island tri, Norveška i Danska dva, Austrija jedan, a Rusija je bez bodova.