prijetnja svima

Novi vozač Ferrarija odmah zasjenio Vettela: Navijači oduševljeni, Hamilton sigurno nije

28.11.2018 u 16:09

Bionic
Reading

Charles Leclerc za volanom Ferrarija odvezao je najbrži krug na testiranju Pirellijevih guma u Abu Dhabiju ove srijede te tako potvrdio da će biti ozbiljan faktor sljedeće sezone u Formuli 1...

Podsjetimo, 21-godišnji vozač iz Monaka u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom automobilističkom natjecanju briljirao je za volanom Saubera, a švicarsku momčad koja je u 2017. godini bila na samom dnu ljestvice konstruktora uspio je marljivim skupljanjem bodova podići iznad Williamsa i Toro Rossa.

Formula 1, VN SAD-a Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ferrari čiji je juniorski program prošao Leclerc nije ostao ravnodušan i odlučio ga je gurnuti za volan svog bolida u 2019. godini, umjesto Kimija Raikkonena.

Da bi to mogla biti odlična odluka pokazao je Charles već u svojem prvom izlasku na stazu u crvenom bolidu. Ove srijede u Abu Dhabiju, tijekom drugog dana testiranja Pirellijevih novih guma odvezao je krug 1:36.450, najbrži od svih vozača koji su sudjelovali, a timskog je kolegu Sebastiana Vettela nadmašio za tri desetinke.

Iako taj podatak ne mora značiti puno, jasno je da se veliki talent brzo naviknuo na Ferrarijev bolid i odmah pokazao da može biti brz, a samim time bi mogao biti ozbiljna prijetnja sljedeće sezone i Lewisu Hamiltonu, a ne samo kolegi Vettelu.

Talijanska momčad čini se da je povukla pravu kartu, a sada ostaje samo pitanje koliko će Leclercu trebati vremena da se uključi u borbu za titule...