debitant na klupi 'bilih'

Novi trener Hajduka Boro Primorac otkrio je što to Zinedine Zidane i Mijo Caktaš imaju zajedničko

06.11.2020 u 15:08

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u 11. kolu Hrvatski Telekom Prve lige u subotu (7. studenog, 17.05 sati, Arenasport 3) na Poljudu dočekuju Osijek. Prvi će put 'bile' s klupe voditi novi trener Boro Primorac

Iza Hajduka je turbulentan tjedan. Na Poljudu su 'padale glave' te su otkaze dobili savjetnik predsjednika za sportska pitanja Mario Stanić, sportski direktor Ivan Kepčija i trener Hari Vukas.

A već u subotu (7. studenog, 17.05 sati, Arenasport 3) u 11. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na Poljud stiže Osijek. Bit će to debi Bore Primorca na klupi 'bilih'. Prvi čovjek Hajdukove akademije prebacio se u trenersku ulogu dok se ne pronađe adekvatno rješenje.

'Vjerujem u igrače, znam ih sve. Krenut ćemo u utakmicu s istim igračima, ja vjerujem da mogu biti bolji nego ranije i da ih uvjerim da moraju biti bolji od trenutnih rezultata koji nisu dobri za novi Hajduka', rekao je na startu Boro Primorac te dodao:

'Promukao sam, malo sam vikao jučer, imali su što čuti, ima stvari koje treba popraviti...'

Jasno da ima jer Hajduk je u prvenstvu nanizao tri poraza (Gorica, Šibenik, Istra), stanje u momčadi nije sjajno i priliku bi protiv Osijeka mogli dobiti i neki mlađi igrači.

'Sigurno će dobiti puno priliku brže sa mnom nego s ostalima. Vjerujem u njih... Ali, vjerujem i ove koje imam. Neću dirati prvu momčad, igrat će isti, ja vjerujem da će dobro igrati', kaže Primorac koji je već detektirao neke od problema u momčadi:

'Ima i mentalnog problema kad nema rezultata, ne može se reći da nema. Ali problem je što su oni puno bolji na treninzima nego na utakmicama. Gledao sam ja njih, ide to, kombinacije, mijenjanje strana, živost, energija, kvaliteta koju želim vidjeti i na utakmicama...'

Protiv Osijeka neće biti kapetana Mije Caktaša koji odrađuje kartone. Kako će ga nadomjestiti, promjenom sustava ili povjerenjem nekom drugom igraču?

  • +5
Istra 1961 - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

'Diamantakosa i Caktaša nema, sve ostalo će biti isto. Vidjet ćemo tko će ih zamijeniti. Diamantakos ima problema sa zadnjom ložom, a Caktaš ima kartone', kazao je Primorac te otkrio što misli o Osijeku koji je nanizao šest pobjeda u kojima je primio samo dva gola:

'Dobro stoje na terenu, imaju dva iskusna stopera, napadača Miereza, dobri su na slobodnim udarcima. Iskusna su ekipa, znaju napraviti faul u sredini, provociraju... Mi moramo biti jaki i čvrsti i ne naivni. Bit će borbe.'

Veliki je problem i činjenica da se utakmice igraju bez gledatelja.

'To je za mene šok. Gledao sam Ligu prvaka, gledao sam jučer malo i Dinamo... Treba učiniti sve da se što prije vrati publika na stadion. Ja sam uvijek uživao kad je pun stadion, nekad bi na Starom placu počeli dvadeset minuta kasnije jer se nije vidjelo od dima. To mi je bio doživljaj kao i sama utakmica. Stalno je i u Arsenalu rasprodan stadion, drugi je život s publikom', razmišlja trener koji je godinama radio u vrhunskoj ligi i s vrhunskim trenerima. Gdje bi Boro Primorac u ovom trenutku svrstao Nenada Bjelicu koji će mu sutra biti protivnik na klupi Osijeka?

'U najboljim je godinama. Bio je dobar igrač. Dosta je igrao u Austriji, igrao je nešto i za reprezentaciju. Kao trener je iskusan, trenirao je momčad u Ligi prvaka, ja ga respektiram. Ima tu dobrih trenera, i u Hajduku, iznenadili su me pozitivno, bolji su nego što sam očekivao', kaže Primorac te otkriva je li mu se javio Arsene Wenger?

  • +22
Hajduk - Šibenik Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Čuli smo se jutros. On je u izolaciji, pita me jesu li restorani otvoreni. Mislim da će on doći jednom u Split. Ja sam ga želio dovesti da vidi Hajduk, ali problem je što mi je korona poremetila dosta planova. Želio sam malo odigrati s mladima po Europi, poslati i trenere', priča novi trener Hajduka.

Sve zanima kakav je u stvari dogovor Primorca i novog predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića, dugoročan ili kratkoročan?

'Ja sam došao u Hajduk, stvoriti dobre igrače i trenere u Akademiji. Ja ne bi želio da dolazi ovaj ili onaj, ja mislim da možemo stvoriti domaće igrače i školovati trenere. Ja to imam, samo su još mladi. Bradarić, Škaričić... Došla je situacija da smo izgubili dosta utakmica, a znam ekipu, gledao sam Tudora i Harija. Mislim da mogu neke stvari popraviti brže nego drugi. Ja sam Hajdukov. Gledam da bude najbolje, je li to jedna utakmica, šest mjeseci, godina, Hajduk mora igrati bolje, to mi je važno, ne spavam radi toga...', iskren je Boro Primorac koji je na kraju otkrio je li u igračkim danima uopće zamišljao da će jednog dana voditi Hajduk:

'Da ću biti prvi trener Hajduka ne... Ali, ako sam mogao trenirati Zinedinea Zidanea i Burruchagu, onda valjda mogu i Miju Caktaša.'

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Osijek-Lokomotiva17:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb972023
2.Gorica851216
3.Osijek851216
4.Rijeka740312
5.Slaven Belupo1025311
6.Hajduk831410
7.Šibenik1031610
8.Istra 196192258
9.Lokomotiva81437
10.Varaždin92167

Sljedeće utakmice

7.11.Varaždin-Šibenik
7.11.Hajduk-Osijek
8.11.Dinamo Zagreb-Istra 1961
8.11.Rijeka-Lokomotiva
8.11.Gorica-Slaven Belupo