TUŽNA SUDBINA

Novi šok za Arijana Ademija; ovog puta pogriješio i Dinamo?

03.02.2016 u 10:22

Bionic
Reading

Nastavljaju se teški dani za Arijana Ademija, Dinamovog kapetana kojem su na antidopinškom testiranju našli nedopuštena sredstva i zbog čega je dobio suspenziju na četiri godine

Ademiju su nakon pobjede nad Arsenalom u prvom kolu Lige prvaka našli nedopuštena sredstva, odnosno doping. I krenula je višemjesečna borba dokazivanja da je makedonski reprezentativac čist, ali Antidopinška komisija Uefe nije prihvatila Ademijeva uvjeravanja, pa čak nije imala ni popusta, već ga je kaznila s četiri godine zabrane igranja nogometa.

S obzirom na to da se u Dinamu nadaju da bi Ademijeva kazna mogla ipak biti smanjena odnosno žalba uvažena, u maksimirskom su klubu procijenili da bi svog srčanog kapetana mogli održavati na životu treninzima i utakmicama četvrtoligaša Kustošije.

Međutim, Ademi prema tumačenju HNS-a ne bi smio igrati ni za amatere iz zapadnog dijela Zagreba jer klub se natječe u ligi pod Fifinom ingerencijom.

'U Uefinoj odluci o suspenziji Ademija piše da ne smije igrati nogomet u svim Fifinim natjecanjima. A kako je i ova liga pod Fifom, sve je jasno. Ademi ne smije igrati ni za Kustošiju', rekao je pravni stručnjak Hrvatskog nogometnog saveza Vlado Iveta

'Neugodno mi je išta odgovarati. Kad je Ademi došao k nama, mislili smo da je Dinamo odradio cijelu proceduru i da ima pravo nastupa za nas. Međutim, sada smo tražili dodatno očitovanje vrijedi li ovo tumačenje i za amatersku ligu? Ademi je došao k nama, rekao je da nema problema s time što neće igrati za prvoligaša već četvrtoligaša i sada ga je i ova situacija neugodno iznenadila. Iz nekog iskustva, kako su nam rekli, ovo je pravilo vrijedilo samo za profesionalne lige, a za amaterske ne. Međutim, dok sve ne dobijemo na papiru, bilo bi nekorektno išta komentirati', objasnio nam je predsjednik Kustošije Vlado Babić kojeg smo u srijedu ujutro dobili na radnom mjestu u obiteljskoj tvrtki. 

Ta je situacija očito zbunila i čelnike Dinama, koji su taj detalj previdjeli pa su pisali Uefi, ali odgovor koji mogu očekivati sasvim sigurno se neće kositi s pravilnikom Uefe i Fife. Na Ademijevu žalost.