NADAMO SE DA SE ŠALI

Novi šok: Guardiola se povlači iz nogometa?!

12.05.2012 u 07:30

Bionic
Reading

Na utakmici protiv Espanyola, Pep Guardiola oprostio se od Nou Campa. Sada su pred njim još dvije utakmice, nakon kojih se povlači s klupe Barcelone

Ovoga vikenda Pep Guardiola vodit će Barcelonu u zadnjoj prvenstvenoj utakmici, a 25. svibnja, protv Athletica iz Bilbaa, u finalu Kupa kralja i zadnju utakmicu u Barceloni uopće.

Bivši Barcin igrač na klupu katalonskog diva, s kojim je dosad osvojio 13 trofeja, od Lige prvaka, španjolskog prvaka, naslova klupskog prvaka svijeta te španjolskih kupova, sjeo je 2008. kada je zamijenio Franka Rijkaarda.

'Najprije ću godinu dana odmarati, a potom ću odlučiti što dalje. Nemam nikakvih planova, i u ovom trenutku uopće ne razmišljam hoću li nastaviti trenerski posao. S nečim ću se sigurno zabavljati, nećete me viđati previše', rekao je za Guardiola za goal.com.

Nahvalio je svog nasljednika Tita Vilanova, s kojim je dijelio dobro i zlo proteklih godina, jer mu je bio pomoćnik.

'Tito preuzima jer je jak, ima znanje i hrabrosti voditi Barcelonu. No najvažnije od svega, ima nadu. Ona je najvažnija stavka u cijeloj priči. Vjerujem da će dugo biti trener Barcelone i da će ostvariti brojne velike uspjehe', završio je Guardiola.