NIŠTA NOVO

Novi problem Ukrajinaca za Euro 2012.

19.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Problemima organizatora predstojećeg Eura 2012. nema kraja. Ukrajinska vlada je raspustila državnu agenciju koja je nadgledala pripreme za Europsko nogometno prvenstvo

Uefa mora da sve više žali što je organizaciju EP-a 2012. dala Poljskoj i Ukrajini. Sada se je umiješala i Vlada Ukrajine koja je zatvorila državnu agenciju koja je promatrala kako idu radovi vezani uz organizaciju europskog turnira.

Najviše prigovora na njezin rad imala je Europska nogometna federacija (Uefa) pa dio stručnjaka smatra kako Ukrajinci ovim potezom žele kupiti nešto vremena. Umjesto agencije ukrajinske vlasti su otvorile ured koji će direktno odgovarati Vladi.

'Uefa je bila nezadovoljna radom agencije, pa smo je ukinuli. Naš potez je rezultat kritika iz Nyona', kazao je predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Grigorij Surkis.

Ukrajina, koja je zajedno s Poljskom domaćin idućeg EP-a, već mjesecima trpi silne kritike iz Uefe zbog kašnjenja radova na stadionima, zrakoplovnim lukama, hotelima, prometnicama i ostaloj infrastrukturi. Od pet ukrajinskih stadiona na kojima bi se trebale igrati utakmice samo na dva stadiona se radovi odvijaju po planovima, od obećanog broja hotelskih kapaciteta izgrađeno je tek manje od 10 posto, a prometna infrastruktura potječe iz sovjetskih vremena.