JUNIORSKO SP

Novi poraz rukometaša, slijedi borba za sedmo mjesto

19.08.2011 u 13:05

Bionic
Reading

Hrvatska juniorska reprezentacija (igrači rođen 1992. i mlađi) poražena je u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta Svjetskom prvenstvu u Argentini od Švicarske 23:32. Tako će izabranici Silvija Ivandije igrati susret za 7. mjesto, a protivnik će biti Njemačka.

Bila je to najlošija utakmica naše reprezentacije na turniru, a uzrok lošoj igri treba tražiti u psihološkom padu momčadi nakon nepravednog poraza od Francuske. Naime, prilikom postizanja izjednačujućeg gola za 27:27, kada je vrijeme već isteklo, francuski je igrač izveo 'deveterac' skok šutom, što je protivno pravilima igre. Suci to nisu vidjeli i unatoč svim protestima naše klupe pogodak je priznat i Franuzi su nakon dva produžetka otišli u polufinale.

Naša se reprezentacija nije uspjela oporaviti od tog poraza i mladi Švicarci to su znalački iskoristili. Vodili su od samog početka, na poluvremenu su imali +3, u drugom dijelu ta je prednost rasla da bi na kraju slavili s čak devet pogodaka viška te si osigurali susret za 5. mjesto.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Kaleb sa pet, te Miličević sa četiri gola, dok je Švicarce predvodio Jud sa 11 golova.

'Imali smo katastrofalan pristup utakmici, bez borbenosti, meni je to neobjašnjivo. Dosta se dečkiju se žalilo na umor, tražili su izmjene već u 15. minuti prvog dijela i to nas je poremetilo. To me je jako iznenadilo jer sam očekivao da ćemo biti ravnopravniji u ovoj utakmici, bez obzira što smo jučer odigrali 70. minuta. Imamo još jednu utakmicu za 7. mjesto, igra se prekosutra i dobro će nam doći ovaj dan odmora da se što bolje pripremimo i pokušamo završiti turnir pobjedom,' kazao je Izbornik Silvio Ivandija.