MLADI BLIZU PONORA

Novi poraz od Srba u zadnjem napadu

20.07.2011 u 19:19

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina doživjela je novi poraz u borbi za ostanak u elitnoj europskoj diviziji. Bolji su bili vršnjaci iz Srbije rezultatom 80:79 košem u zadnjem napadu. Postala je to već vrlo neugodna košarkaška tradicija

Naši bi košarkaši ovom pobjedom došli na korak od izbjegavanja blamaže, ali nisu uspjeli. Šest minuta prije kraja nakon serije 12:0 imali su komforno vodstvo 72:63, međutim, krenulo je prema neizvjesnoj završnici.

12 sekundi prije kraja Bubalo je zakucao za 79:77, ali najbolji igrač Srba Nedović poveo je zadnji napad i zabio koš te dodatno bacanje i tako Srbima osigurao ostanak.

Nedović je briljirao sa 27 koševa, sedam dodavanja, četiri ukradene lopte i tri skoka, a u našoj selekciji prednjačili su Barać sa 23 koša te Bubalo sa 18.

U skupini za ostanak uz nas i Srbe (nije greška) još su i Litvanci te Austrijanci, a čudan sustav predvidio je dvokružno razigravanje. U prva tri dvoboja dobili smo samo Litvu i u iduće tri utakmice trebat će nam vjerojatno još dvije pobjede kako bi se plasirali među najbolja dva sastava skupine (Srbi imaju omjer 3:0) i tako ostali u A diviziji.