liga prvaka

Novi poraz Mladosti u elitnom natjecanju: Prvak Europe potopio 'žapce' u Budimpešti

04.12.2019 u 20:54

Bionic
Reading

U susretu šestog kola B skupine vaterpolske Lige prvaka zagrebačka Mladost je u Budimpešti izgubila od aktualnog prvaka Europe Ferencvarosa s 5-14 (1-5, 3-2, 0-4, 1-3)

U susretu šestog kola B skupine vaterpolske Lige prvaka zagrebačka Mladost je u Budimpešti izgubila od aktualnog prvaka Europe Ferencvarosa s 5-14 (1-5, 3-2, 0-4, 1-3).

Mađarski sastav je već nakon prve četvrtine imao četiri gola prednosti (5-1), na početku druge dionice je bilo 6-1, a u trećoj četvrtini je Ferencvaros vodio i s 11-4. Na koncu je domaćin slavio s 14-5 upisavši i petu pobjedu uz jedan remi, dok je Mladost doživjela drugi poraz.

Ferencvaros je do pobjede predvodio Marton György Vasmos s tri gola, dok je kod Mladosti tri gola zabio Josip Vrlić, a po jednog Miloš Ćuk i Cosmin Radu.

U derbiju kola Pro Recco, kojeg vodi Ratko Rudić, je na gostovanju pobijedio OSC s 14-10 uz pet golova Dušana Mandića, dok je kod domaćina najefikasniji bio Krisztian Manhercz s četiri gola.

U idućem kolu Mladost će 9. prosinca ugostiti Marseille.

Preostala dva hrvatska predstavnika u Ligi prvaka, dubrovački Jug AO i splitski Jadran svoje oglede u skupini A odradili su u utorak. Jug AO je na bazenu u Gružu pobijedio Szolnok s 14-11, dok je Jadran na Poljudu izgubio od imenjaka iz Herceg Novog sa 6-12.

U skupini A vodi Olympiakos sa 16 bodova, Jug AO je drugi s 15 bodova, dok je splitski Jadran sedmi s četiri boda.