GOLMAN NA VIDIKU

Novi 'medo': Michael Ouzas bit će Kristanova zamjena

07.06.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Kanađanin Michael Ouzas novi je član Medveščaka. Riječ je o golmanu koji će zamijeniti 'odbjeglog' Gašpera Krošelja te pričuva neprikosnovenom Robertu Kristanu

Michael Ouzas vratar je hrvatskih korijena, rođen u gradu Hamiltonu u Ontariju u Kanadi. Ozbiljnije hokejaške korake počeo je u Finskoj, gdje je sa 16 godina nastupao u finskim 18 i u20, juniorskim ligama za momčad FoPS. Sezone 2002/03. Ouzas je napustio Finsku i otišao u momčad Barrie Colts koja nastupa u kanadskoj juniorskoj ligi OHL. U sezoni 2004/05. Ouzas je postao član momčadi Mississauga Ice Dogs gdje su mu suigrači bili, današnji zagrebački Medvjedi, John Hecimovic i Tom Zanoski! U 44 utakmice te sezone, postiže odličnih 92,6 posto obrana i proglašen je za najboljeg vratara OHL-a te sezone! U ligi OHL ostaje do sezone 2006/07. kada upisuje fakultet University of New Brunswick.

Kao 'freshman' na sveučilištu u New Brunswicku, Ouzas se izborio za poziciju prvog vratara i već u svojoj prvoj sezoni postaje prvak kanadske sveučilišne lige CIS. U samo dvije godine Michael Ouzas završava fakultet s titulom prvostupnika rekreacije i sporta.

Michael Ouzas, naravno, kao i svaki pravi vratar ima nekoliko rituala koje prati prije utakmica, tako da se nikada ne brije prije početka utakmice, uvijek koristi istu bočicu za vodu, a opremu oblači tako da uvijek počne s lijevim dijelovima.

Sezonu 2008/09. započinje u momčadi ECHL-a Fresno Falcons, a završava u momčadi Reading Royals. U sezoni 2009/10. postaje član momčadi iz Las Vegasa za koju igra naredne dvije sezone. Posljednja sezona u momčadi Las Vegas Wranglers za Michaela Ouzasa bila je i najbolja u ligi ECHL. Proglašen je za vratara tjedna, za vratara mjeseca, a bio je i izabran za prvu momčad lige u 'all star' utakmici kao prvi vratar momčadi.

Momčadi KHL Medveščak Zagreb, Michael Ouzas pridružit će se u drugoj polovici srpnja, za kada je zakazano okupljanje momčadi u Zagrebu.