DAVID ALVAREZ

Novi afrički junak igra u 4. ligi Španjolske

02.02.2012 u 13:16

Bionic
Reading

David Alvarez, koji je pogotkom Senegalu u 4. minuti sudačke nadoknade donio Ekvatorijalnoj Gvineji pobjedu 2:1 i prolazak u četvrtfinale Afričkog kupa nacija, trenutno nastupa u španjolskom četvrtoligašu Langreu

Alvarez je postao nacionalni heroj jedne od dvaju zemalja domaćina Afričkog kupa nacija, Ekvatorijalne Gvineje. Njegovim pogotkom debelo u sudačkoj nadoknadi svladan je favorizirani Senegal s 2:1, a 27-godišnji branič je za Reuters ispričao svoju zanimljivu nogometnu i životnu priču.

Njegov otac je iz Ekvatorijalne Gvineje, a premda je on rođen i odrastao u Španjolskoj, rado se odazvao pozivu da zaigra za nacionalnu momčad svojih predaka. Ekvatorijalna Gvineja je od 2007. godine krenula u masovnu potragu za nogometašima koji zbog porijekla mogu nositi dres državne reprezentacije.

'Nisam imao pojma o Africi i o životu ovdje kada sam prihvatio poziv izbornika, a sada se osjećam kao u snu. Zaigrati i postići pogodak pred 40 tisuća navijača je nešto nestvarno, jer inače igram pred 600 do 700 gledatelja,' ispričao je Alvarez.

'Znate, život nogometaša ponekad može biti vrlo okrutan, a da biste uspjeli mora vam se poklopiti mnoštvo stvari – od trenera koji će imati povjerenja u vas, do sreće da izbjegavate ozlijede. Ja sam dvije godine proveo u B momčadi madridskog Atletica i kada sam konačno trebao debitirati za prvi sastav, dan prije utakmice na treningu sam potrgao križne ligamente. Oporavak je potrajao dovoljno dugo da više nikada ne dobijem pravu šansu,' požalio se branič Ekvatorijalne Gvineje kojem se konačno sreća osmjehnula, a na tribinama ga prate brojni skauti profesionalnih klubova.

'Nije mi želja zarađivati milijune eura, nego pristojan život od nogometa, a premda je moj san zaigrati u Engleskoj bio bih zadovoljan s profesionalnim ugovorom u bilo kojoj ozbiljnijoj europskoj ligi,' zaključio je Alvarez.

Alvarezov gol