Lovi 20. grand slam

Novak Đoković ovime je sve rekao; srpski tenisač uoči finala Wimbledona iskreno progovorio o Goranu Ivaniševiću

10.07.2021 u 19:53

Bionic
Reading

Novak Đoković je najavio finale Wimbledona u kojem igra protiv Mattea Berrettinija, a dotaknuo se i Gorana Ivaniševića

Novak Đoković će u nedjelju pokušati doći do svojeg šestog trofeja na Wimbledonu, odnosno 20. Grand Slam trofeja u svojoj karijeri čime će se izjednačiti s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom. U finalu Wimbledona će se boriti s Matteom Berrettinijem.

Pobijedi li Berrettinija, ostat će mu samo još osvojiti US Open kako bi postao treći tenisač u povijesti koji je u istoj kalendarskoj godini osvojio sva četiri Grand Slam naslova. To su do sada uspjeli samo Amerikanac Donald Budge (1938.) i Australac Rod Laver koji je ovo uspio dva puta (1962. i 1969.). Đoković je do finala došao pobjedom protiv 22-godišnjeg Kanađanina Denisa Shapovalova, a taj je meč igrao na 20. obljetnicu epskog trijumfa Gorana Ivaniševića u All England Clubu.

'Goran je bio jako uzbuđen večer prije meča jer je danas obilježio 20 godina od velikog trijumfa koji sam i ja pratio iz Hrvatske. Zapravo sam baš tada bio u Umagu. Sjećam se kao da je jučer bilo kada je osvojio Wimbledon s wild cardom. To je jedna od najinteresantnijih priča u povijesti Grand Slama', rekao je Đoković nakon polufinala pa nastavio:

'Ivanišević je išao prema teniskoj mirovini i htio je probati još jednom. Dobio je wild card. Nije se mogao kvalificirati s renkingom i stvarno je nevjerojatno to što je napravio. Zdušno sam navijao za njega. Na Gorana smo svi iz regije gledali kao na idola i evo, 20 godina kasnije, nisam smio izgubiti meč na ovako poseban dan. Nisam zbog njega smio izgubiti danas', poručio je Đoković i time zapravo sve rekao.

Đokovića je Ivanišević usporedio s Australcem Patrickom Rafterom kojeg je on pobijedio u vimbldonskom finalu 2001. godine.

'Goran kaže da su mi voleji bili kao Rafterovi. To mi je rekao poslije meča. Šalili smo se na račun mojih voleja, ali u pozitivnom smislu. On je stvarno istaknuo kako je impresioniran volejima i igrom na mreži u nekim bitnim trenucima, kada sam se morao vaditi iz teških situacija. Na brejk loptama izlazio sam na mrežu i da, to je bio dio taktike', rekao je Đoković pa dodao:

'Jednostavno, Shapovalov, kada je lopta malo dalje od njega, obično čipira tu loptu, blokira je, igra slice i ja sam znao da će to često raditi. Zato sam koristio priliku da izlazim na mrežu. U većini slučajeva sam bio uspješan. Servis me je poslužio kad god je trebalo, naravno, uvijek može bolje, ali sam zadovoljan kako sam igrao.'

Novaka u finalu čeka Berrettini.

'On je iskusniji od Shapovalova. Igra izuzetno dobro, ima snažan forehand i servis. To su njegova dva najveća oružja. On je vjerojatno u najboljoj formi ove godine na travi jer je igrao Queens i osvojio ga. Zaista je imao fantastičan turnir, izgubio je samo jedan set i to djeluje impresivno, ali finale je finale, ja imam mnogo više iskustva i trudit ću se da tu mentalnu snagu i iskustvo iskoristim za pobjedu', poručio je Đoković.