svijet tenisa u šoku

Novak Đoković našao se pod lavinom kritika iz cijelog svijeta: Kakva glupa, šupljoglava odluka!

22.06.2020 u 12:42

Bionic
Reading

Nakon što je potvrđeno kako se u Zadru koronavirus proširio na teniskom turniru Adria Tour u organizaciji Novaka Đokovića na društvenim mrežama je krenula bujica kritika najžešćih Đokovićevih protivnika

Grigor Dimitrov u Zadar je stigao zaražen koronavirusom, no to nesretni bugarski tenisač nije znao. Odradio je sve 'društvene' aktivnosti s ostalim sudionicima, igrao košarku s košarkašima KK Zadra, družio se s djecom i navijačima te je na kraju odigrao i meč protiv Borne Ćorića.

Nakon toga je, jer se nije osjećao dobro, otputovao u Monaco i tamo se testirao te saznao kako je zaražen koronavirusom. Panika je u trenu zavladala među svim tenisačima u Zadru, finalni je susret otkazan, a svi su - osim Novaka Đokovića koji je odmah u nedjelju navečer zbrisao za Beograd - još u nedjelju tijekom večeri testirani u zadarskom HZJZ.

  • +43
Sudionici Adria tour turnira testirani na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Potvrđeno je kako je zaražen Borna Ćorić te Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

S obzirom na cijelu situaciju, odmah su se na društvenim mrežama aktivirali najžešći kritičari Novaka Đokovića. Prvi se, očekivano, javio kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios (25).

'Šupljoglava odluka da održite 'ekshibiciju'. Brz oporavak, dečki, ali ovo se dogodi kad prekršite sve protokole. Ovo nije šala', napisao je Kyrgios.

  • +11
Teniski turnir Adria tour: Novak Đoković - Peđa Krstin Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Bivši američki tenisač Brad Gilbert kao da je jedna čekao je ovakav rasplet.

'Naravno... Sada će svi što prije morati na testiranje', napisao je Gilbert, a na njegov komentar nadovezao se još jedan bivši tenisač, Andy Roddick. Amerikanac je još tijekom igračke karijere imao nekoliko žestokih verbalnih 'sudara' s Novakom Đokovićem:

'Izgleda da postoji neka pandemija', ironično je komentirao situaciju Roddick.