na ovo se čekalo

Novak Đoković napokon progovorio nakon korona-debakla u Zadru; svim je kritičarima poslao jasnu poruku...

08.07.2020 u 07:00

Bionic
Reading

Jedan od najboljih svjetskih tenisača u utorak se vratio treninzima. Novak Đoković prebolio je koronavirus te je započeo s pripremama za nastavak sezone koji je - zbog pandemije koronavirusa kojim se i sam zarazio - i dalje neizvjestan. No, ono što je važnije, Novak Đoković je prekinuo šutnju i obratio se javnosti

Podsjetimo, Novak Đoković je bio idejni začetnik niza teniskih turnira pod imenom Adria Tour koji su se - nakon što je nakratko pandemija koronavirusa na ovim prostorima popustila - trebali odigrati na području bivše države. Sjajna ideja, pokrenuta u najboljoj vjeri, ali...

Prvi je turnir bio u Beogradu, a potom se vesela teniska karavana premjestila u Zadar. No, u Beogradu se više partijalo po noćnim klubovima nego što se igralo, a o nepridržavanju osnovnih mjera za prevenciju zaraze koronavirusom (prije svega toliko spominjana socijalna distanca!) da ne govorimo. Sve se nastavilo u Zadru, a onda je samo sat vremena prije početka finalnog susreta (bilo je to u nedjelju, 21. lipnja) sve otkazano jer je bugarski tenisač Grigor Dimitrov bio pozitivan na koronavirus.

Sve se u trenutku raspalo kao balon od sapunice, a na kraju su koronavirus 'pobrali' Borna Ćorić, Goran Ivanišević, sam Novak Đoković, nekoliko trenera, novinara... Bio je to na kraju jedan veliki korona-debakl u Zadru.

Kako god bilo, dogodilo se, a nakon svega se Novak Đoković našao pod lavinom kritika iz cijelog svijeta. Jednostavno nikome nije bilo jasno kako mu je uopće na pamet pala ideja o takvoj vrsti turnira u trenucima kad je pandemija koronavirusa samo malo posustala (Wimbledon je otkazan, US Open upitan, kao i Roland Garros, ali na 'brdovitom Balkanu' se igra tenis kao da se ništa ne događa!), a o neozbiljnosti svih sudionika da ne govorimo.

  • +43
Sudionici Adria tour turnira testirani na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

I da, bilo je to zasigurno teških dvadesetak dana za Novaka Đokovića, udarci su stizali sa svih strana, no srpski je tenisač mudro šutio. Čekao je da se prašina slegne, pa da krene dalje. A onda je došao i taj dan!

Novak Đoković je negativan na koronavirus te je u utorak nastavio s treninzima. 'Uhvaćen' je u Beogradu, očekivano nije bio previše razgovorljiv, ali ipak je 'otvorio dušu' i svim kritičarima poslao jasnu poruku.

'U posljednje vrijeme vidim samo kritike, najvećim dijelom zlonamjerne...', kazao je Đoković za Sportski žurnal i nastavio:

  • +14
Novak Đoković s Donnom Vekić i Olgom Danilovom na koncertu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

'Očigledno da postoji nešto više od te kritike, kao da postoji neki veći, globalni plan, kao da je lov na vještice.'

Možda nije lov na vještice, ali na one neozbiljne koji bez imalo zdrave pameti riskiraju svoje i tuđe zdravlje. Da, na takve se 'istovarila' lavina kritika. Sigurno da Đokoviću nije bilo lako, ali on se za svoje pogreške još nije javno ispričao.

'Imam osjećaj da netko mora 'pasti', neka ličnost, neko veliko ime koje će biti glavni krivac za sve...', kazao je Đoković, ali je to ujedno bilo to vezano uz Adria Tour i zarazu koronavirusom u Zadru.

  • +18
Zadar - Novak Đoković u pratnji Ivaniševića razgledao stadion na Višnjiku Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX