sjajna kamata

Novak Đoković ima razloga za zadovoljstvo; jutros kad se probudio bio je bogatiji za nova tri milijuna dolara

17.01.2020 u 17:11

Bionic
Reading

Srpski je tenisač na presudu čekao godinama, a sve je počelo još 2012. godine nakon što su mu čelni ljudi Rio de Janeira nisu isplatili dogovorenu svotu za učešće na ekshibicijskom meču s Gustavom Kuertenom

Lijepe su vijesti zatekle Novaka Đokovića u trenucima kad se priprema za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu. Brazilski je sud napokon presudio u njegovu korist u sporu s gradom Rio de Janeirom koji je ostao dužan Srbinu isplatu novca za učešće na ekshibicijskom meču s Gustavom Kuertenom još tamo 2012. godine.

Đokoviću je tada isplaćeno 650.000 dolara od dogovorenih 1,1 milijun dolara. No, nakon toga Đoković više nije dobio ni centa, pokušavao je na lijep način doći do svog pošteno zarađenog novca, ali odgovora gradskih vlasti nije bilo... Nakon nekog vremena Đokoviću je 'pukao film' te je tužio grad Rio de Janeiro, a epilog je stigao tek ovih dana - sedam godina nakon pokretanja spora!

Grad Rio je sada dužan srpskom tenisaču isplatiti točno 2.953.556.05 dolara, što je skoro trostruko veća suma od one koju je 2012. godine dogovorio sporazumom.

Nole je tada kao velika zvijezda svjetskog tenisa stigao u Rio, srpski nogometaš Dejan Rambo Petković je bio posrednik u njegovom dolasku, uz domaćinstvo nekadašnjeg brazilskog broja jedan Gustava Kuertena.

Osim ekshibicijskog meča s popularnim Gugom, Đoković je sudjelovao u nizu aktivnosti, uveličao je i otvaranje teniskih terena i što se tiče cijelog njegovog boravka u Riju sve je proteklo na veliko zadovoljstvo svih zainteresiranih strana i napose profesionalan odnos Đokovića prema obvezama koje je u tom ugovoru preuzeo.

No, grad Rio na kraju nije ispoštivao svoj dio dogovora, tek nešto malo više od polovice dogovorena svote isplaćeno je na Đokovićev račun, a ostatak je morao 'utjerati' uz pomoć suda.

Na kraju, Novak Đoković može biti zadovoljan kako je sve završilo, iako je u nekoliko dosadašnjih istupa u javnosti napomenuo kako novac nije glavni razlog zbog kojeg je pokrenuo sudski spor. Brazilci su mu 'nabijali na nos' kako je već dovoljno bogat - samo je od turnirskih nagrada zaradio više od 150 milijuna dolara, plus još najmanje 100 milijuna dolara od sponzora - te da bi ispao 'frajer' kad bi odustao od tužbe. No, on je svoj dio ugovora s Rio de Janeirom odradio do kraja, pošteno je zaradio svoj novac i nije imao razloga oprostiti dugovanje takvog tipa.

I sada je bogatiji za tri milijuna pošteno zarađenih dolara...