napokon se opametio?

Novak Đoković dramatičnim se apelom obratio svim tenisačima; ove će njegove riječi izazvati totalnu pomutnju

04.07.2020 u 10:42

Bionic
Reading

U jeku pandemije koronavirusa Novak Đoković organizirao je teniski turnir Adria Tour u Beogradu i Zadru. Rezultat? Koronavirusom zarazili su se Grigor Dimitrov, sam Novak Đoković i njegova žena Jelena, naš Borna Ćorić, Goran Ivanišević i još nekoliko trenera, predstavnici medija, a turnir u Zadru je naprasno prekinut

Trebalo je proći dosta vremena da se Novak Đoković dozove pameti. Dugo je trenutno prvi svjetski tenisač prosipao pamet na društvenim mrežama, raspravljao o pandemiji koronavirusa, dijelio savjete o cjepivu za ovu bolest... A onda je, u trenutku kad je pandemija malo posustala, odlučio pokrenuti Adria Tour, niz turnira na području bivše države.

Igralo se u Beogradu, a onda i u Zadru. Pred navijačima, partijalo se i provodilo, ali nitko se od tenisača i obožavatelja nije držao preporuka o socijalnoj distanci. Nije upitna Đokovićeva dobra namjera, želja da se pomogne tenisačima i tenisačicama da održe formu i odigraju turnir koji je bio humanitarnog karaktera, ali... Dogodilo se to što se dogodilo, koronavirus poharao je sudionike, a sam Novak Đoković napokon se opametio.

Srbin je shvatio koliko je opasan koronavirus tek kad se zarazio i preko noći je 'okrenuo ploču'. Krenuo je u ofenzivu, te se kao predsjednik Udruženja igrača ATP Toura dramatičnim apelom obratio svim tenisačicama i tenisačima.

Španjolski sportski dnevni list Marca donosi kako se Novak Đoković kao predsjednik Udruženja igrača svima obratio na video-sastanku, a glavna je tema bila odigravanje US Opena i još nekih turnira u SAD-u.

  • +11
Teniski turnir Adria tour: Novak Đoković - Peđa Krstin Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Termin US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira sezone, planiran je od 31. kolovoza do 13. rujna. No, SAD je zahvatio novi val koronavirusa i veliko je pitanje što će biti s turnirom iako su organizatori još ranije odlučili da će se mečevi igrati bez gledatelja.

Marca prenosi kako je Đoković upozorio na to da bi svi tenisači i tenisačice koji će se nakon US Opena vraćati iz SAD-a u Europu mogli završiti u dvotjednoj karanteni! Problem? Samo dan nakon završetka US Opena trebao bi početi Masters 1000 turnir u Madridu, a već za 20. rujna planiran je početak Roland Garrosa u Parizu.

Zato je Novak Đoković svim tenisačima i tenisačicama koji su već rezervirali smještaj i kupili karte za SAD savjetovao da od organizatora traže povrat novca, tj. da im podmire sve troškove dođe li do otkazivanja turnira.

Nakon svega što se dogodilo u Beogradu i Zadru, Novak Đoković se dozvao pameti, shvatio je kako trenutna situacija s pandemijom koronavirusa u SAD-u vodi prema tome da se US Open uopće neće ni igrati!

  • +14
Novak Đoković s Donnom Vekić i Olgom Danilovom na koncertu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Vrlo zanimljivo, koliko mu je trebalo da shvati! Ako ništa drugo, Đoković je nešto naučio na najteži način, na vlastitim pogreškama. U jeku pandemije koronavirusa dečko se zaigrao i s najboljim mogućim namjerama pokrenuo Adria Tour. No, sve je krenulo naopako, prevelika opuštenost i nemar rezultirali su velikim brojem zaraženih koronavirusom na turnirima u Beogradu i Zadru - sam Novak Đoković i njegova žena Jelena, naš Borna Ćorić, Goran Ivanišević i još nekoliko trenera, 'nulti pacijent' Grigor Dimitrov, predstavnici medija... Ako ništa drugo, Đoković je - iako prekasno - shvatio kolika je opasnost ovaj koronavirus. Bolje ikad nego nikad...