NA FINALU LIGE PRVAKA

Nova zezancija na račun ljutite Merkel i summita G8

21.05.2012 u 21:28

Bionic
Reading

Finalnu utakmicu Lige prvaka Chelsea – Bayern na TV ekranima su gledali najmoćniji ljudi svijeta, a fotografija na kojoj engleski premijer David Cameron slavi pobjedu londonske momčadi ubrzo je uz duhovite komentare preplavio društvene mreže

Slavlje znojnog i veselog Camerona, pomalo zbunjeno lice predsjednika SAD-a Baracka Obame koji vjerojatno nije ni blizu nogometni fan kao što je recimo košarkaški, zatim pomalo ljutito lice njemačke kancelarke Angele Merkel, ozbiljan look predsjednika europske komisije Josea Manuela Barrosa te izrazi lica ostalih članova na sastanku G8 u gradu Camp David, u američkoj saveznoj državi Maryland, bili su dovoljni za montažu fotografije koja je obišla svijet.

Fotografija koja je preplavila društvene mreže

Navodno je Cameron svojim navijanjem za Chelsea pokušavao iz takta izbaciti uvijek ozbiljnu Merkel te joj se na jedan način osvetiti za poraz Engleske od Njemačke 4:1 na SP-u 2010. godine.

Originalnu fotografiju koja kruži društvenim mrežama možete vidjeti u prilogu, a gornja fotografija je tzv. hrvatska verzija.

Podsjetimo, prošle subote je odigrano finale Lige prvaka. Chelsea je nakon drame stigao do trijumfa boljim izvođenjem jedanaesteraca 4:3 te je došao do prve europske titule u povijesti. Bayern je igrao na svojem stadionu Allianz Areni, u 82. minuti je imao i vodstvo od 1:0 (u 88. Chelsea izjednačio) te kazneni udarac u produžetku (Čech obranio Robbenu), no sve to nije bilo dovoljno da se pobijedi premijerligaš pa je kazna stigla s bijele točke.