okidač zvan Chris Paul

Nova senzacionalna zamjena NBA zvijezda; Westbrook seli u Houston svom bivšem suigraču Hardenu

12.07.2019 u 11:27

Bionic
Reading

Najbolji košarkaš Oklahoma City Thundera Russell Westbrook (30) odlazi u Houston Rocketse, koji su za njega dali All-Star playmakera Chrisa Paula (34) i dva izbora u prvoj rundi drafta, objavili su američki mediji.

Westbrook je cijelu dosadašnju NBA karijeru, odnosno 11 godina, proveo u Oklahoma Cityju, a sada će se pridružiti svojem nekadašnjem suigraču iz Oklahome Jamesu Hardenu, koji je u Houstonu od 2012. godine. Svakako je važno spomenuti kako je Oklahoma igala NBA finale 2012. - u kojem je bolji bio Miami - kada su imali moćni trio Westbrook, Harden & Durant.

To je druga velika razmjena igrača kada je u pitanju Oklahoma, jer je prije nekoliko dana poslala Paula Georga u Los Angeles Clipperse. Tim razmjenama Oklahoma si je u sljedećim godinama osigurala šest izbora u prvim krugovima drafta.

Tako će dva MVP (najkorisnija igrača) lige zaigrati zajedno. Podsjetimo, Russell Westbrook tri je sezone u nizu ostvario triple-double učinak što još nikome u povijesti NBA lige nije uspjelo, a 2017. proglašen je za MVP-a sezone. Godinu dana kasnije Harden je bio MVP lige (prosjek 30.4 koševa i 8.8 asistencija), a prošle sezone je po drugi puta u nizu bio najbolji strijelac lige s prosjekom od 36,1 koša po utakmici. Takav prosjek koševa nije viđen još od Michaela Jordana iz najboljih dana u Chicago Bullsima. Ukratko, stvoren je još jedan vrhunski NBA tandem!