LAS VEGAS VAS ZOVE

Nova prilika da odete na Cro Copov meč

03.10.2011 u 11:08

Bionic
Reading

Čak dva pojasa prvaka svijeta bit će na kocki 9. listopada u Houstonu kada krene UFC 136. No, iako će Frankie Edgar braniti svoju titulu protiv Grayja Maynarda, a Jose Aldo svoju protiv Kennyja Floriana, hrvatskoj publici će najzanimljiviji biti jedan meč iz uvodnog dijela programa. Stipe Miočić će, naime, protiv Joeyja Beltrana odraditi dugo iščekivani UFC debi

Je li ovaj apolonski građen Amerikanac hrvatskog porijekla novi Cro Cop, barem ćemo dio odgovora na to pitanje saznati u noći sa subote na nedjelju, 9. kolovoza na UFC-u 136.

Ako je suditi prema njegovom neukaljanom dosadašnjem scoreu i načinu na koji je pobjeđivao svoje protivnike, onda bi Miočić zaista mogao biti teškaš budućnosti, a Hrvatska bi mogla dobiti novo veliko ime u najjačoj svjetskoj MMA konkurenciji. U impresivnih šest nastupa (niti jedan poraz) dosadašnje karijere, Miočić je sve svoje protivnike riješio prekidom. Samo su trojica doživjela drugu rundu, a jedan nije 'iznesen iz dvorane' nego je zbog pretrpljene štete od udaraca nogama morao predati dvoboj.

193 centimetra i 110 kilograma, Miočićevi su gabariti, a hlačice sa šahovnicom, njegov su zaštitni znak. Prve su kopija onih Cro Copovih, no već one za UFC debi bit će izrađene samo po njegovim željama. Iako ne govori hrvatski jezik, Miočić se ponosi svojim korijenima, a nedavno je otkrio kako mu se otac iz Ohija ponovno vratio u Rtinu pored Zadra.

Očekivano, usporedbe s Cro Copom nisu mogle izostati, a javnost koja željno priziva dolazak nekoga tko bi mogao naslijediti Mirka Filipovića, već ga je proglasila Cro Copom broj II. Može li opravdati velika očekivanja ne samo hrvatske publike, nego i svjetskih MMA kritičara koji su ga svrstali među najveće nadolazeće zvijezde teške kategorije, vidjet ćemo u dvoboju protiv vrlo opasnog Joeyja Beltrana. Ovaj Amerikanac teških ruku kojeg zbog meksičkih korijena nazivaju i 'The Mexicutioner', 11 je od 13 svojih protivnika pobijedio nokautom. Godinu dana stariji i pet UFC borbi iskusniji (3-2 score), Beltran je u teoretskoj prednosti. Zastrašujuće zvuči podatak i da nikada u karijeri nije bio nokautiran, a tek je jednom morao 'tapkati'. Nadajmo se da bi ga Miočić mogao načeti.

Ovako udara Stipe

Na apsolutno sjajnom popisu borbi u Houstonu u oko upada i povratak najvećeg brbljavca borilačkih sportova, Chaela Sonnena, nakon gotovo godinu dana izbivanja zbog doping skandala. Ukoliko pobijedi odličnog američkog ratnog heroja, Briana Stanna, Sonnen će gotovo sigurno dobiti drugu priliku za naslov protiv Andersona Silve. Prvu je skoro iskoristio, a mnogi vjeruju da je upravo ovaj sjajni hrvač jedina prijetnja brazilskom vladaru srednje divizije i ponajboljem borcu današnjice.

Ništa manje bitan nije niti meč u lakoj diviziji između Joea Lauzona i Melvina Guillarda. I ovdje se radi o eliminacijskom meču za mjesto izazivača. Guillard je nakon pet uzastopnih pobjeda već 'kapario' šansu za pojas prvaka, no na putu prema besmrtnosti mu najprije stoji uvijek opasni grappler Joe Lauzon.

Kada ovome dodate i revanš susret Leonarda Garcije i Nam Phana, koji su oduševili u svom prvom okršaju, dobivate jednu od najboljih UFC-ovih priredbi godine.

Debi Stipe Miočića, dvije borbe za naslov prvaka, dva eliminacijska susreta za titulu i super atraktivni meč Garcia vs. Phan…formula su koju ne smijete propustiti.

UFC 136 je dostupan hrvatskoj publici na MAXtv PPV Fight Channelu, 25. kanal. Prijenos počinje u noći sa subote na nedjelju (8/9. lisopad) u 03:00 iza ponoći. Snimka priredbe se može pogledati na istom kanalu čitavu nedjelju 9. listopada.

Svi oni koji su pogledali prijenos UFC-a 136 ulaze u veliku nagradnu igru u kojoj Fight Channel dvije osobe vodi na dvoboj Mirka 'Cro Copa' Filipovića u Las Vegas. Više o nagradnoj igri pročitajte OVDJE.

UFC 136

Glavne borbe (Fight Channel, MAXtv, kanal 25):
Frankie Edgar (c) vs. Gray Maynard
Jose Aldo (c) vs. Kenny Florian
Chael Sonnen vs. Brian Stann
Nam Phan vs. Leonard Garcia
Joe Lauzon vs. Melvin Guillard

Uvodne borbe:
Anthony Pettis vs. Jeremy Stephens
Demian Maia vs. Jorge Santiago
Joey Beltran vs. Stipe Miocic
Aaron Simpson vs. Eric Schafer
Steve Cantwell vs. Mike Massenzio
Darren Elkins vs. Tiequan Zhang