HNS ODREDIO

Nova kazna za Hajduk; evo zašto u ključnim utakmicama moraju igrati pred praznim Poljudom bez podrške Torcide!

09.03.2020 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon što su poraženi u jadranskom derbiju 2:0 od Rijeke, čime su pali na treće mjesto ljestvice, u Hajduku su doživjeli novi šok. Zbog divljanja navijača pirotehnikom na nedavnom derbiju između Dinama i Hajduka klub je drastično kažnjen

Nije prvi puta da su članovi navijačke skupine Torcida koristili priotehniku i topovske udare na derbiju protiv Dinama, ali ovaj puta se splitski klub nije provukao bek kazne. I to kakve!

Disciplinska komisija HNS-a odlučila je kazniti Hajduk s dvije utakmice bez gledatelja te 40.000 kuna zbog spomenutih prekršaja, uporabe pirotehnike i topovskih udara na derbiju nedavno odigranom na Maksimiru između Dinama i Hajduka (2:0).

'HNK Hajduk kažnjen je odigravanjem naredne dvije utakmice HT Prve lige bez prisustva gledatelja zbog prekršaja počinjenih na utakmici Hajduk - Dinamo odigranoj 4. ožujka na Poljudu. Kazna stupa na snagu od dana končanosti ove odluke', piše u kratkom priopćenju.

  • +24
Hajduk - Dinamo, navijači Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Nakon što je Hajduk odradio jadranski derbi protiv Rijeke (poraz 2:0) sada je jasno kako dvije sljedeće domaće utakmice, u trenucima kada im je svaki bod važan ako žele u pretkolo Lige prvaka, mora igrati pred praznim tribinama.

Tako će utakmice 27. kola HT Prve lige (Hajduk – Inter Zaprešić) te 29. kola (Hajduk – Varaždin) igrati bez pomoći navijača. Nema veće kazne za Hajduk i navijača da moraju svoje utakmice odigrati pred praznim tribinama na Poljudu.

  • +74
Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL