IZBOR IZ UFC-A

Nokaut Gonzage protiv Cro Copa najbolji u povijesti

08.07.2009 u 21:38

Bionic
Reading

Nokaut Gabriela Gonzage protiv Mirka Filipovića novinar Yahoo sportsa Kevin Iole proglasio je najboljim u povijesti borilačke organizacije UFC

Novinar Kevin Iole, koji prati UFC, sastavio je listu pet najboljih i najbrutalnijih nokauta u povijesti te organizacije. Na prvo mjesto je stavio nokaut Gabrijela Gonzage protiv Mirka Filipovića. Na drugom mjestu se našao Rashad Evans koji je nokautirao Chucka Liddella. Treći je Tank Abbott koji je u carstvo snova poslao Johna Matua, četvrti je nedavni nokaut Quintona Rampage Jacksona protiv Wanderleija Silve. Peto mjesto dijele dva borca, Pete Williams i Tim Sylvia, koji su svoje protivnike Colemana (1998) odnosno Telligmana (2004) nokautirali udarcem nogom.

'Gonzaga je bio velik teškaš, s dobrim znanjem na parteru, no nitko nije očekivao njegovu pobjedu. Naprotiv, to je trebala biti uvodna borba uoči Cro Copove prilike za naslov protiv Randyja Couturea. Gonzaga je imao iznenađenje. Na kraju prve runde Brazilac je odapeo high kick, a ne Filipović', napisao je Kevin Iole.