neki ne miruju

Nogometnih utakmica na Božić uglavnom nema, ali jedan derbi se ipak igra

25.12.2018 u 08:25

Bionic
Reading

Na Božić u cijeloj Europi nogometni tereni miruju, no u ligi jedne od članica Uefe utakmice se ipak redovito igraju 25. prosinca. U Izraelu je i ovog utorka na rasporedu domaće prvenstvo, a derbi će igrati Maccabi Tel Aviv i Hapoel Be'er Sheva...

Za razliku od Svetog Stjepana koji će ove sezone u srijedu ponuditi još bogatiji nogometni program nego prethodnih, Božić je tradicionalno dan s najmanje utakmica u kalendarskoj godini.

U gotovo cijeloj Europi nema nogometnih okršaja, s iznimkom Turske u kojoj se ponekad zna igrati, ovisno o tome na koji dan u tjednu Božić pada.

No, u nacionalnom prvenstvu jedne od članica Uefe nogometne utakmice na Božić su uobičajene i redovite, a tako će biti i ove godine.

Židovska religija ne priznaje ni Božić ni Novi zavjet pa se život u Izraelu odvija uobičajeno na ovaj dan, a nogometne utakmice veselit će navijače i 25. prosinca. Na rasporedu su tri okršaja, od kojih će najzanimljiviji biti onaj vodećeg Maccabi Tel Aviva i trećeplasiranog Hapoela Be'er Sheve. Domaćin još uvijek ne zna za poraz u 14 odigranih utakmica, a trijumfom protiv Hapoela potpuno bi ga eliminirao iz borbe za titulu.

Osim u Izraelu, klupske utakmice se još igraju samo u Pakistanu, Saudijskoj Arabiji, Burundiju, Hong Kongu i Kuvajtu, a na rasporedu su i prijateljski dvoboji reprezentacija Vijetnama i Sjeverne Koreje te Afganistana i Turkmenistana...