NOVA ZVIJEZDA

Nogometni velikani poludjeli za klincem od 19 godina; klub stavio cijenu od 150 milijuna eura, a on ima jednu želju!

25.09.2022 u 15:09

Bionic
Reading

Veznjak dortmundske Borussije Jude Bellingham (19) još je jedan klinac koji je izazvao ogroman interes bogatih nogometnih velikana, ali njegova cijena je 'paprena'

U srpnju 2020. 'žuto-crni' su kupili Bellinghama od Birmingham Cityja za 25 milijuna eura što je tada bila rekordna odšteta isplaćena za nekog 19-godišnjaka. U Borussiji su dobro znali kakvog su dragulja uhvatili pa su godinu dana kasnije svoje mlado pojačanje vezali do ljeta 2025.

Bio im je to najbolji mogući potez, jer su u lov na engleskog veznjaka krenuli brojni bogati klubovi, a prema pisanju španjolskih medija Bellingahm nije imun ponajviše na zanimanje Real Madrida. No osim 'Kraljevskog kluba' reprezentativca Gordog Albiona žele i momčadi poput Liverpoola, Chelseaja, Manchester Uniteda i Manchester Cityja.

A što kažu u Dortmundu? Tamo mudro šute, Bellingham je njihov, ali je procurio iznos za koji bi ga sigurno prodali – 150 milijuna eura. Nije baš sitnica, a gdje je još i plaća za mladog nogometaša.

Što se tiče Reala, Bellingham ima nekako najmanje šanse da završi u Madridu, jer je španjolski velikan tamo doveo sjajna pojačanja kao što su Aurelien Tchouameni i Eduardo Camavinga.