UEFINO NOVO PRAVILO

Nogometna Europa oduševljena; kažnjeni Partizan uživo gledalo čak 20 tisuća djece

20.09.2019 u 12:58

Bionic
Reading

U prvom kolu Europske lige u Beogradu su Partizan i Alkmaar odigrali 2:2, a utakmica će ostati upamćena po nikad mlađoj populaciji na tribinama

Najnepopularnija dispciplinska mjera Uefe je kada nekom klubu opali kaznu igranja pred praznim tribinama. Ta sablasna atmosfera jednostavno ubija igrače koji sami priznaju da se osjećaju čudno, a i onima koji prate takav dvoboj preko televizijskih ekrana sve izgleda tužno.

>> Bivši prvak Europe i jedan od najtrofejnijih klubova svijeta ima nevjerojatno lošu statistiku u gostima

Uefa je od ove godine ublažila kaznu te je uvela pravilo da na takvim utakmicama mogu prisustvovati djeca do 14 godina u pratnji školskih nastavnika ili nogometnih trenera, a Dinamo je tu opciju iskoristio nedavno u kvalifikacijama Lige prvaka protiv gruzijskog Saburtala.

I drugi kažnjeni klubovi kod supenzija imali su klince na tribinama, ali ono što je napravio Partizan oduševilo je nogometnu europu. Beogradski klub je zbog rasizma utakmicu protiv nizozemskog Alkmaara morao igrati bez gledatelja starijih od 14 godina, ali atmosfera je svejedno bila sjajna, a stadion ugodno popunjen.

  • +2
Partizan - Alkmaar, 1. kolo Europske lige, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SRDJAN SUKI

Naime, dvoboju u Humskoj prisustovalo je čak 20 tisuća klinaca, da, nije greška, čak 20 tisuća djece se okupilo da bi podržali crno-bele. Igrači su bili presretni s takvim raspletom, a  i brojni europski sportski portali nisu skrivali oduševljenje.