bilo je pitanje trenutka

Nogometaši Juventusa i Real Madrida u karanteni, Uefa morala povući ove drastične poteze

12.03.2020 u 18:48

Bionic
Reading

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida te Juventusa i Lyona otkazane su nakon što su nogometaši Real Madrida i Juventusa završili u karanteni zbog koronavirusa, objavila je Europska nogometna federacija.

Obje utakmice su se trebale igrati u utorak 17. ožujka, međutim odgođene su do daljnjeg jer su igrači 'Kraljevskog kluba' i torinske 'Stare dame' završili u karanteni.

Real Madrid je u prvom susretu izgubio na svom terenu sa 1:2, dok je Juventus izgubio na gostovanju u Lyonu sa 0:1.

  • +60
Real Madrid - Manchester City, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Momčad Real Madrida je završila u karanteni nakon što je jednom Realovom košarkašu dijagnosticiran koronavirus.

Real Madrid u službenom priopćenju nije htio reći koji je košarkaš zaražen koronavirusom no španjolska televizija La Sexta izvijestila je da je riječ o Treyu Thompkinsu koji je prošli tjedan bio jedan od jedanaest igrača Real Madrida koji je igrao u Milanu utakmicu Eurolige protiv Olimpije Milan. Utakmica se igrala bez publike.

U klupskom centru Ciudad Real Madrid zajedno žive nogometaši i košarkaši koje dijeli jedan kat u zgradi. Jedu u istom restoranu, a košarkaška dvorana nalazi se pored nogometnog stadiona. U toj rezidenciji obično odsjedaju uoči važnih utakmica.

  • +64
Lyon - Juventus, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Juventus je još u srijedu objavio da branič Daniele Rugani pozitivan na koronavirus.

Iz torinske 'Stare dame' su poručili kako 25-godišnji Rugani nema nikakve simptome, ali je pozitivan na virus COVID-19. Rugani, koji je ove sezone upisao sedam nastupa u Serie A, sada je u karanteni u nastojanju da se smanji rizik od prenošenja virusa na ostale igrače.

Ostaje za vidjeti što će se dogoditi s Napolijevim putovanjem u Barcelonu, dok bi se u posljednjem paru osmine finala u srijedu, 18. ožujka u Munchenu trebali sastati Bayern i Chelsea.