MAXtv PREPORUKA

Nogometaši i odbojkaši obilježavaju početak tjedna

27.09.2010 u 10:49

Bionic
Reading

Premda na Areni Sport 1 i 2 (još) ne gledamo Ligu prvaka, sportska ponuda za ponedjeljak i utorak je izvrsna. Ljubitelji nogometa i odbojke imat će posebnih razloga za uživanciju

Tjedan koji je pred nama obilježit će Liga prvaka i Europska nogometna liga, no to ne znači da na Areni Sport 1 i 2 neće biti izvrsnih sportskih prijenosa. Svjetsko odbojkaško prvenstvo je u punom jeku, Villarreal će svoju utakmicu 5. kola Primere odigrati samo tri dana uoči novih europskih izazova, a ljubitelji nogometa imat će priliku prije Lige prvaka pogledati sažetke francuske, grčke i španjolske lige.

Svakako valja izdvojiti i nastavak natjecanja rukometaša u njemačkoj, magazin koji prikazuje 500 najboljih golova, nastavak natjecanja u NFL-u i ruskoj hokejaškoj ligi te bejzbol susret slavnih Yankeesa s Bostonom. Priznat ćete, sasvim dovoljno razloga za uživanciju tijekom ponedjeljka i utorka.

Nogomet: Malaga - Villarreal
Izravni prijenos 27. rujna u 20.55 sati

Unatoč tome što u četvrtak igra utakmicu 2. kola Europske lige, španjolski Villarreal će tek u ponedjeljak odraditi svoj susret 5. kola Primere. Igrači Juana Carlosa Garrida gostovat će u Malagi, tipično domaćinskoj ekipi koja još u ovoj sezoni nije izgubila na svom travnjaku, ali nije izborili nijedan bod na gostovanjima. Domaćine će i ovog puta predvoditi Luque, nekadašnja zvijezda Ajaxa i Deportiva, a inače igrač kojeg je još u sezoni 1999/2000. Mallorca posudila Malagi.

S druge strane, Villarreal je u novoj sezoni odigrao dvije gostujuće utakmice i ostvario polovičan uspjeh. Brazilac Nilmar je sam dobio Levante (1:2), a poraz su upisali protiv Real Sociedada. Inače, već spomenuti Nilmar, punim imenom Nilmar Honorato da Silva, dosad je u četiri susreta zabio već četiri pogotka i uz Rossija i Valera svakako je glavna uzdanica ekipe. Protiv Dinama u Europskoj ligi nije igrao, a znamo kako je to završilo.

Odbojka: SAD - Argentina
Izravni prijenos Svjetskog prvenstva 27. rujna u 20.57 sati

Svjetski odbojkaški savez ima 220 članica, pa je jasno da se na Svjetskom prvenstvu u Italiji nalazi samo elita. Na Apeninskom poluotoku 24 reprezentacije bore se za titulu. Uz Brazil i Rusiju, koji su najveći favoriti, s visokim ambicijama stigli su SAD i Argentina. Upravo će njihov okršaj odlučiti o prvaku skupine D. 'Gauči' su više pokazali, ali Ameri posljednjih godina imaju bolje rezultate. Bit će to sudar pravih razarača, Contea, Solea i Pereyre s argentinske strane te Stanleyja, Rooneyja i Holmesa s američke. Ulog je velik, a vrhunska odbojka zajamčena.

Američki nogomet: Green Bay Packers - Chicago Bears
Izravni prijenos 28. rujna u 2.20 sati

Nastavljaju se uzbuđenja u 91. sezoni NFL-a. Treći tjedan donosi pravi spektakl jer se na Soldier Fieldu susreću dvije neporažene momčadi divizije NFC North, Chicago i Green Bay. Packersi su trenutačno u boljoj formi u ofenzivnom i defanzivnom dijelu, ali u njihovim dvobojima uvijek je sve bilo moguće. Što se tiče ozljeda, tu su u 'egalu' jer svakoj strani nedostaju po četiri igrača. Kod Green Bayja sve je u rukama quarterbacka Aarona Rodgersa, 26-godišnjaka koji je zadnje dvije sezone potvrdio svoj talent, dok u redovima 'bearsa' treba istaknuti running backa Matta Fortea koji je u prve dvije utakmice potvrdio svoj veliki potencijal.

Nogomet: Sažetak 7. kola francuske lige
Snimka 28. rujna u 16.30 sati

Iako u Francuskoj ima razloga za zadovoljstvo i sreću, prvenstveno u St. Etienneu, koji je s pet pobjeda, jednim remijem i tek jednim porazom, vodeća momčad lige, mnogo zanimljivije je na dnu. Naime, do prošle sezone nedodirljivi Lyon nikako da se uzdigne, pa je već u 7. kolu na stadionu 'lavova' morala intervenirati policija. Razočarani još jednim porazom, ovog puta od lidera, domaći su navijači provalili na teren, tražeći ostavku trenera Puela. Intervenirali su specijalci, ali i predsjednik Aulas, zamolivši da prespavaju noć i hladne glave donesu važne odluke za klupsku budućnost.

Kriza trese i Lens našeg Vedrana Runje, koji također 'tabori' na dnu tablice. Za nijansu bolja situacija je u još jednom velikanu, aktualnom prvaku Marseilleu, koji je uspio povezati dvije uzastopne pobjede te se popeo do šestog mjesta. Doduše, kako u Provansi puše jak maestral, domaćini su pomoć imali upravo u vjetru, koji je ubačaj Taiwa odnio u gol Sochauxa. Izuzetno zanimljivo bit će sljedećeg vikenda kada vodeći St. Etienne dočekuje upravo marsejski klub.

Nogomet: Sažetak 4. kola grčke lige
Premijera 28. rujna u 18.15 sati

Hrvatske ljubitelje nogometa zainteresirala je Grčka liga ponajprije zbog suparnika Hajduka i Dinama u Europskoj ligi. Jasno, tu su velikani Panathinaikos i Olympiacos, čiji se rezultati prate makar povremeno, no u prvom planu su danas ipak PAOK i AEK. Dinamov suparnik u skupini D doživio je u 4. kolu već drugi poraz i s pet bodova drži slabašno osmo mjesto. Očito je momčad u lošoj formi i valja se nadati da će u lošem raspoloženju u četvrtak i dočekati 'modre'.

AEK je još gore ušao u sezonu. Čini se da bi skupina G Europske lige mogla biti jedina zadovoljština momčadi jer ekipa Duška Bajevića dosad je izgubila od Kerkyre i Olypiacosa Volou, dobili tek Panserraikos, a odigrali tek 2:2 Asterasom iz Triplosa na svom travnjaku. Nakon što je prije mjesec dana dobio batine od svojih navijača, Bajević je nakon novog poraza dao ostavku i zasad se ne zna tko će voditi AEK u četvrtak u Sankt Peterburgu protiv Zenita. AEK je trenutno na 13. mjestu prvenstvene ljestvice, s istim brojem bodova kao i pretposljednji Atromitos Athinon.