'inkvizicija' na djelu

Nogometaš Rome zbog bogohuljenja zaradio bizarnu kaznu; slično je još prije deset godina 'stradao' i Gigi Buffon

16.12.2020 u 11:23

Bionic
Reading

Roma je u nedjelju u gostima uvjerljivo svladala Bolognu 5:1, ali je nakon utakmice neočekivano ostala bez veznjaka Bryana Cristantea (25). Standardni je prvotimac 'vučice' zbog psovanja za vrijeme utakmice dobio bizarnu kaznu

Nesretni Bryan Cristante (25) je u 24. minuti utakmice skrivio autogol, te je zbog te pogreške sočno opsovao. Rezultatski je taj njegov autogol bio nevažan, u tom je trenutku Roma vodila 3:1 i do kraja nije imao razloga za zabrinutost. Više je bio ljutiti sam na sebe...

Ali, nije razmišljao, pa ga je nakon utakmice - kao i sve u redovima Rome - neugodno iznenadila vijest da ga zbog bogohuljenja čeka kazna!

Da, zbog blasfemije je Bryan Cristiante kažnjen jednom utakmicom neigranja, a možda će ga zbog svega i klub morati novčano kazniti!

'Igrač je izgovorio bogohulan izraz u 23. minuti prvog poluvremena. Televizijske kamere zabilježile su ga kako mrmlja blasfemičnu tvrdnju koja je nedvojbeno prepoznatljiva i čujna', stoji u izvještaju disciplinske komisije Serie A, ali bez opisa o kakvom je verbalnom deliktu bila riječ.

Tako je Cristante zaradio bizarnu kaznu te će zbog toga propustiti utakmicu s Torinom koju Roma na svom Olimpicu igra u četvrtak (17. prosinca).

  • +26
Cluj - Roma Izvor: EPA / Autor: ROBERT GHEMENT

Mala utjeha može mu biti kako nije prvi koji je na takav način stradao od 'inkvizicije'. Naime, prema zakonu iz 2010. godine u Italiji je sportašima i sportašicama uvedena zabrana 'spominjanja Božjeg imena' u negativnom kontekstu...

Tako je među prvima 'stradao' legendarni Gigi Buffon koji je još prije deset godina kažnjen zbog 'učestalog i opetovanog psovanja Boga i svetaca na utakmicama', a sličnu kaznu kao i Cristiante - suspenziju na jednu utakmicu - u kolovozu 2018. godine zaradio je Juventusov igrač na posudbi u Udineseu Rolando Mandragora (23). Uz njih su slične suspenzije u posljednje vrijeme 'zaradili' Sassuolov Francesco Magnanelli i Parmin Matteo Scozzarella, te trener Atalante Gian Piero Gasperini.