situacija je zadovoljavajuća

Nogomet se polako vraća u Pulu; nogometaši Istre 1961 počinju s treninzima nakon više od mjesec dana pauze

22.04.2020 u 22:00

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite Istarske županije dao je 'zeleno svjetlo' nogometašima Istre 1961 za početak treninga, potvrdio je to Hini član uprave pulskog prvoligaša Darko Podnar

Nakon što je situacija u Istri s pandemijom koronavirusa zadovoljavajuća i već nekoliko dana nema novozaraženih od COVID-19, Stožer civilne zaštite Istarske županije dao je 'zeleno svjetlo' nogometašima Istre 1961 za početak treninga, potvrdio je to Hini član uprave pulskog prvoligaša Darko Podnar.

Shodno tome, Puljani će u petak nakon sutrašnjeg okupljanja, krenuti stopama sve većeg broja klubova Prve HNL koji su već krenuli s treninzima na stadionima s time da će nogometaši Istre 1961 treninge za početak odrađivati na nogometnim terenima u Medulinu.

'Na tim terenima smo odradili ljetne i zimske pripreme pa nema razloga da ne treniramo i sada. Tereni su dobro održavani a i sami su igrači već navikli tamo trenirati. Važno je da ćemo se nakon više od mjesec dana ponovno okupiti i početi s treninzima', kazao je trener pulskih nogometaša Ivan Prelec.

U petak će dakle u pulskom prvoligaš ponovno zaživjeti a igrači će u skupinama po četiri, u strogo kontroliranim uvjetima i unaprijed određenim pravilima ponašanjima koji zadovoljavaju sve uvjete u vrijeme pandemije koronavirusa, odraditi prvi trening nakon više od mjesec dana.

'Igrači će trenirati u nekoliko skupina i dolaziti u različitim terminima. U svakom slučaju bit će to lijep osjećaj ponovno ih vidjeti na okupu premda je teško se sada pripremiti za nešto jer ne znamo kad će se nastaviti prvenstvo', poručio je trener Prelec.