LOŠA SEZONA

NLB u znaku katastrofe hrvatskih klubova

09.12.2010 u 08:43

Bionic
Reading

Aktualna sezona nikako nije dobra za hrvatske klubove u NLB ligi. Sve naše momčadi su pri dnu, osim Cedevite koja se još nekako hrva s konkurencijom iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i BiH

Vjerojatno očekivanja čelnika hrvatskih klubova u novoj NLB sezoni nisu bila tko zna kako velika, no sigurno nitko nije očekivao da će naše klubove većina konkurencije šamarati kako poželi. Ciboni tako pada ugled gdje god se pojavi, pa čak i Nymburg ima priliku slaviti u Draženovu domu. Crvena zvezda je, primjerice, prvu od ukupno dvije ovosezonske pobjede ostvarila baš protiv 'vukova', a pobjedom od čak 14 razlike (76:62) osladila se i Igokea iz Aleksandrovaca. Cibona je danas vreća za udaranje, pa malo čudno zvuči najava igrača da će osvojiti NLB ligu kad se riješe problemi s upravom, financijama, poslovnim prostorima, plaćanjem struje...

Zadar je također razočarenje. Cibona je dosad nekako uhvatila četiri pobjede, no Zadrani su tek dvaput uspjeli stići do bodova. Danijel Jusup traži, mijenja, viče, skače, objašnjava, no ništa ne pomaže. Dvorana na Višnjiku sve je praznija, rezultati su sve očajniji i vodstvo kluba zajedno s navijačima vjerojatno priželjkuje što brži kraj sezone. Da je zaborave kao da se nikad nije niti dogodila.

Zagreb? 'Mravi' su strahovito puno uložili u momčad, ali rezultata nema. Istina, za razliku od Cibone i Zadra, nekako su uvjerljiviji, čak su dobili i Cedevitu u gradskom derbiju, no otkad su krenuli s Eurochallenge kupom, igra se malo pomalo raspada. Kao da igrači nemaju snage pratiti jači ritam utakmica. Slična je stvar i s momčadi Ace Petrovića koja je jedna od najskupljih u regiji. Istina, i Zagreb i Cedevita su pri vrhu ljestvice regionalne lige, no daleko su od igre koja im može jamčiti status favorita čak i protiv slabašnih i razbijenih vojnika iz Cibone i Zadra.

Kad bi smo sad krenuli u raščlambu europske sezone i učinka hrvatskih klubova u europskim kupovima, tad bi smo stigli do još više poražavajućih saznanja. Stoga recimo samo da su sve hrvatske momčadi koje nastupaju u Europi u 15 kombiniranih utakmica stigle do samo pet pobjeda. Od njih pet, čak tri ide na konto Cedevite! Pametnome dosta!