čvrsti golman

Njemački rukometaš hvali se razbijenim zubima uoči SP-a: Dosta je s glupostima...

07.01.2019 u 19:42

Bionic
Reading

Golman Silvio Heinevetter stradao je u prijateljskom dvoboju s Argentinom i ostao bez dijelova zubi, ali to ga previše ne brine i nada se uspjehu svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin...

Ostalo je još dva dana do početka SP-a, a u Njemačkoj pucaju od optimizma. Pomogla je tome i pobjeda s uvjerljivih 28:13 protiv Argentine, uz odličnu igru, no tu prijateljsku utakmicu neće po dobrome pamtiti golman reprezentacije.

Naime Silvio Heinevetter u jednom je duelu ostao bez dijelova prednjih zubi, čime se čak i pohvalio na Instagramu.

To ga nije izbacilo iz takta i jedva čeka prvi okršaj u četvrtak.

'Cilj mi je samo prva utakmica protiv Koreje. Trenutno je sve drugo nebitno,' izjavio je Heinevetter pa se osvrnuo na priče o neuspjehu Njemačke na EP-u prošle godine:

'Vrijeme razgovora i gluposti je prošlo. Tu smo temu prožvakali. Sad se priča o taktici i fizičkoj pripremi. Nemamo vremena razmišljati o prošlosti.'

Smatra da će obrana na ovom turniru biti ključ konačnog trijumfa.

'Ako obrana stoji kako treba, onda imaš veće šanse pobijediti, nego kad je potpuno otvorena. To će biti ključno. Iz toga se može zabiti par lakih golova. Nadamo se pobjedi protiv Koreje kako bi SP u našoj zemlji započeo na pravi način,' naglasio je iskusni 34-godišnji golman Kiela.

Njemačka nakon otvaranja protiv Južne Koreje još u skupini igra s Brazilom, Rusijom, Francuskom i Srbijom.