nije dobro

Njemački ministar oštro kritizirao čelnike Uefe zbog jedne čudne odluke rekao je ono o čemu svi šute!

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 02.07.2021 09:32
  • Objavljeno 02.07.2021 u 09:29
Bionic
Reading

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer kritizirao je Europsku nogometnu federaciju (UEFA) zbog odluke da proširi kapacitet stadiona na Europskom nogometnom prvenstvu s obzirom na širenje Delta varijante koronavirusa

Seehofer je Uefinu odluku nazvao "krajnje neodgovornom".

"UEFA-u su vodili komercijalni razlozi koji, ne bi trebali biti iznad zdravstvenih problema," poručio je njemački ministar.

Naglasio je kako je neizbježno da će utakmice sa 60.000 gledatelja, koliko je UEFA dozvolila na londonskom stadionu Wembley za polufinale i finale EP-a, pomoći u širenju COVID-19, posebno s obzirom na Delta varijantu.

Škotske vlasti izvijestile su o gotovo 2.000 slučajeva koronavirusa povezanih s gledanjem utakmica Europskog nogometnog prvenstva na stadionima, javnim okupljanjima, pubovima ili privatnim kućama.

Podaci su usredotočeni na prva dva tjedna EP-a, kada je reprezentacija Škotske odigrala dvije utakmice na Hampden Parku u Glasgowu i jednu u Londonu.

Finci su pak objavili kako je gotovo 300 navijača koji su se vratili u Finsku nakon što su svoju reprezentaciju pratili na utakmici u Sankt Peterburgu bilo pozitivno na testiranju na COVID-19.

Finske zdravstvene vlasti ponovno su pozvale da se testiraju svi Finci koji su se vratili u zemlju nakon poraza od Belgije, a navijačima su preporučile da ostanu u karanteni do negativnog rezultata testa.

Prošli su tjedan ruske vlasti okrivile novu varijantu Delta za nagli porast novih infekcija i smrtnih slučajeva u većim gradovima, uključujući Sankt Peterburg, koji će u petak biti domaćin četvrtfinala između Švicarske i Španjolske.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal