FIFA_SP_2018.svg

najveća drama sp-a

Njemačka se potpuno osramotila i ispala, pregaženi Meksikanci sretno prošli dalje!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 27.06.2018 18:05
  • Objavljeno 27.06.2018 u 17:55
Bionic
Reading

U posljednjem kolu uzbudljive grupe F Švedska je visokom pobjedom 3:0 protiv Meksika osvojila prvo mjesto i prošla dalje, a Njemačka se iznenađujućim porazom od Južne Koreje oprostila od natjecanja i obrane titule...

Skupina F definitivno nam je donijela najviše uzbuđenja u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva, a to je kulminiralo u zadnjem kolu ove srijede, kada do posljednjih trenutaka nismo znali tko će proći u osminu finala.

  • +3
SP u nogometu, skupina F: Njemačka - Južna Koreja Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Branitelj naslova Njemačka bila je apsolutni favorit za prvo mjesto u ovoj grupi, no poraz od Meksika doveo ju je u tešku poziciju, da bi zatim Kroos golom u 95. minuti za 2:1 protiv Švedske probudio nadu svjetskih prvaka da bi se ipak mogli dokopati nokaut faze natjecanja.

Nijemcima je za prolaz trebala pobjeda protiv slabašne Južne Koreje u posljednjem kolu i malotko je vjerovao da bi se ovdje moglo dogoditi iznenađenje. No, muke po Elf su se nastavile, a mreže mirovale iz minute u minutu, sve do sudačke nadoknade. Ovaj put Njemačka nije uspjela iščupati pobjedu, dapače, primila je dva gola u sudačkoj nadoknadi i na sramotan način završila nastup u Rusiji.

  • +3
SP u nogometu, grupa F: Meksiko - Švedska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U drugoj utakmici švedska reprezentacija znala je da mora pobijediti u posljednjem kolu i taj je posao obavila na fantastičan način. Čvrstom igrom slomila je Meksikance i u drugom poluvremenu s tri pogotka dotukla protivnika.

Šveđani su poveli u 50. minuti kada se sretno lopta odbila do Augustinssona koji je s lijeve strane svladao Ochou, da bi Moreno zatim nespretno skrivio penal, a Granquist zabio s bijele točke u 62. minuti. Mizerni dan Meksikanaca upotpunio je Alvarez smiješnim autogolom u 74. minuti.

Pregaženi Meksikanci u strahu su osluškivali rezultat s druge utakmice, ali on se nije mijenjao na njihovu štetu i prošli su dalje.

Šveđani kao prvi u grupi otišli su u dio ždrijeba u kojem je Hrvatska i potencijalni su protivnik našima u polufinalu...

SP u nogometu, skupina F:

Njemačka - Južna Koreja 0:2 (Kim 94, Son 96)

Švedska - Meksiko 3:0 (Augustinsson 50, Granqvist 62 (11m) Alvarez 74 (ag))

Svjetsko prvenstvo

Skupina F

Meksiko-Švedska0:3
Koreja-Njemačka2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Švedska32016
2.Meksiko32016
3.Koreja31023
4.Njemačka31023

Sljedeće utakmice