schalke na mukama

Njemačka ismijava posrnuli slavni klub: Jedan Kramarić kao vaša cijela momčad...

21.04.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Nakon što je Schalke primio pet komada u dvoboju protiv Hoffenheima, u Njemačkoj žestoko kritiziraju igru momčadi Huuba Stevensa koja kao da želi ove sezone ispasti iz Bundeslige...

Schalke je prošle sezone izborio nastup u Ligi prvaka, no ove igre katastrofalno iz tjedna u tjedan, a prognoze da će se momčad probuditi tijekom proljeća nisu se obistinile.

  • +3
Manchester City - Schalke, Liga prvaka, 12.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Bundesligi ima tek jednu pobjedu u zadnjih 12 utakmica, a posljednji šamar primila je Stevensova momčad ove subote kada je u Gelsenkirchenu izgubila s 5:2 od Hoffenheima i tako na sramotan način nastavila svoj negativan niz.

U trenutku kad su Kramarić i Belfodil zabili domaćinu na društvenim mrežama krenulo je ismijavanje, jer su oba napadača Hoffenheima postigla jednak broj golova kao i cijela momčad Schalkea u novoj kalendarskoj godini, po 10.

Kasnije je Schalke ipak zabio dva i ublažio ovu poražavajuću statistiku, no uoči posljednja četiri kola Bundeslige osvojio je samo 27 bodova, što u normalnim okolnostima ne bi bilo dovoljno za opstanak, ali Stuttgart, Nürnberg i Hannover nisu u stanju pobijediti nikog pa Rudy, Caligiuri, Konopljanka i društvo drže 16. mjesto uz šest bodova prednosti pred ugroženima i izvući će se nekažnjeno za svoje bijedne nastupe.

'Utakmica je samo potvrdila da je ovo moj najteži posao u karijeri. Svaka od četiri posljednje utakmice bit će jako teška za nas,' požalio se 65-godišnji Huub Stevens koji se vratio iz mirovine kako bi spasio svoj omiljeni njemački klub. Na njegovu sreću, pomažu mu drugi klubovi s dna ljestvice koji su u još većoj krizi...