ovo je samo - posao

Njegovo tijelo još nije pronađeno, ali Nantes je nemilosrdan: Želimo svojih 17 milijuna eura

06.02.2019 u 19:42

Bionic
Reading

Francuski prvoligaš Nantes službeno je zatražio od Cardiffa novac za transfer Emiliana Sale (28), argentinskog nogometaša koji je tragično poginuo u avionskoj nesreći 21. siječnja iznad La Manchea...

Argentinski napadač bio je rekordno pojačanje velškog kluba vrijedno čak 17 milijuna eura. Transfer bi Cardiff City trebao platiti u tri rate u sljedeće tri godine, a Nantes sada zahtijeva da prva rata sjedne u roku od 10 dana.

Da stvar bude još i gora, iz Nantesa su zaprijetili tužbom ako se to ne dogodi! Treba naglasiti kako je avion u kojemu se nalazio Emiliano Sala s pilotom nađen na dnu La Manchea, ali za njihovim se tijelima još uvijek traga.

No, ovo je - barem za Nantes - samo posao. Bez ikakvih emocija. Jer ipak se radi o svoti od 17 milijuna eura...

BBC iz izvora bliskih Cardiffu doznaje kako su u klubu iznenađeni ovakvim potezom u trenucima dok se još traži Salino tijelo. Dodaju da su spremni podmiriti obaveze, ali tek nakon što prikupe svu dokumentaciju i doznaju sve činjenice oko nesreće.

  • +3
Emiliano Sala Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

A osim Nantesa, svoj dio odštete očekuje i Bordeaux, za koji je Sala igrao prije Nantesa.

Podsjetimo, Sala se nakon potpisa za velški klub vratio u Francusku kako bi uzeo osobne stvari te se oprostio od suigrača, ali na povratku za Cardiff avion je nestao negdje iznad La Manchea. Cardiffu na ruku ne ide činjenica kako je FIFA Salin transfer potvrdila samo nekoliko sati prije nestanka zrakoplova...