KATAR 2022.

Nizozemski velikan podržava održavanje SP-a u zimi

12.10.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Dugo će još trajati polemike na kakav način organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine kojem će domaćin biti Katar. Sve je više pristalica da se te godine Mundijal igra u siječnju ili veljači, ili čak u prosincu 2021. godine.

Glavni razlog pomicanja standardnog termina (srpanj ili kolovoz) su nesnosne vrućine koje u to doba godine vladaju u Katru. Takvo što ne bi pogodovalo nikome, kako samim nogometašima, tako niti navijačima.

Ronald de Boer, 42-godišnji bivši nizozemski reprezentativac, koji je bio ambasador azijskih zemalja za organizaciju Svjetskog prvenstva, je uvjeren da bi zimski Mundijal bio pun pogodak.

'To je najbolje rješenje. Uostalom, to je nešto novo, a promjene su neophodne u sportu. Zimski dani bi bili daleko ugodniji za igru i mislim da bi to stvarno bio pun pogodak. Isto tako, nogometaši bi na takvo prvenstvo došli u daleko drugačijim okolnostima. Ne bi bili toliko iscrpljeni sezonom iza njih, bilo bi vjerojatno manje ozlijeđenih. Psihički bi došli zdraviji na takav Mundijal', rekao je Ronald čiji je brat Frank trenutačno trener Ajaxa.