NEBO JE GRANICA

Nizozemski mediji: Sada idemo po zlato!

07.07.2010 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon plasmana u finale svjetskog prvenstva, nizozemski mediji oduševljeni su igrom svoje reprezentacije, no upozoravaju da u finalu moraju odigrati najbolju utakmicu prvenstva. Ali tamošnji mediji tvrde – idemo po zlato

U Nizozemskoj vlada nevjerojatno oduševljenje nakon što su u utorak navečer Sneijder, Robben i društvo pobjedom nad Urugvajem osigurali nastup u finalu svjetskog prvenstva. Tamošnji mediji podsjećaju na činjenicu da je Oranje nakon 1974. i 1978. treći puta u finalu.

'Briljantan gol Van Bronckhorsta bilo je veličanstveno otvaranje utakmice, da bi u tri zlatne minute Nizozemska riješila pitanje pobjednika. Sada idemo po zlato!' stoji u De Telegraafu.

Svi mediji natječu su u hvalospjevima na račun nizozemske reprezentacije te naglašavaju da je već sada izuzetna navala na karte za finale.

'Želimo da stadion u Johannesburgu bude obojan u narančaste boje. Znamo da ima već tri tisuće Nizozemaca koji imaju karte za finale, no doći će ih daleko više. Zato moramo od Fife zatražiti dodatne karte', kazao je nakon ulaska u finale glasnogovornik Nizozemskog nogometnog saveza.

List De Volkskrant uspjeh ove Nizozemske uspoređuje s uspjesima Cruijffove iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali upozorava:

'Pod vodstvom Berta van Marwijka igrači pokazuju svoju klasu, borbu i nikada se ne predaju. U finalu Nizozemska mora odigrati najbolju utakmicu ako želi osvojiti naslov.'