A NISU ONI

Nizozemci pronašli krivce za poraz

12.07.2010 u 09:04

Bionic
Reading

Nizozemci se teško mire s porazom. U njihovoj svlačionici glavna meta rasprava bio je engleski sudac koji ih je, prema njihovom mišljenju, oštetio za vrijeme utakmice protiv Španjolske

Arjen Robben je tragičar 'oranja', no ofenzivac Bayerna krivnju za poraz je svalio na nekog drugoga.

'Svlačionica je bila vrlo depresivno mjesto. Sjedali smo i razgovarali o sudačkim odlukama. Bilo je nekoliko situacija koje teško možemo podnijeti, ali sada više nema smisla da razgovaramo o tome', rekao je Robben.

Još oštriji prema Howardu Webbu je bio napadač Dirk Kuyt.

'Bijesan sam na suca jer su na stadionu svi osim Webba vidjeli da je u akciji prije gola za nas trebao biti suđen penal. On je cijelu utakmicu navlačio za Španjolsku, sve je činio da ne osvojimo naslov', bio je jasan Kuyt.

Veznjak Nigel de Jong nije izbjegao novinare. On je u 28. minuti brutalno startao na Xabi Alonsa, ali je prošao bez crvenog kartona.

'Bilo je nekih čudnih odluka, ali to je nogomet. No, uvijek je najlakše kriviti suca, a mi nismo kontrolirali loptu. Danas je pritisak na suce prevelik, oni rade što im kaže Fifa', rekao je De Jong i dodao:

'Ovo je finale i svatko je činio što je mogao za pobjedu. Bili smo po tome jednaki. Mi smo imali neke prekršaje, ali i oni. Ovo je prilika kakva se događa jednom u životu. Nogomet je nogomet, a sjećam se dana kada se i gori prekršaji od mog uopće nisu kažnjavali.'